Toekomst CB-gebouw wordt besproken tijdens lezing

Maandag 9 oktober 2023

Door Redactie

Het Centraal Beheer gebouw in Apeldoorn, ontworpen door de internationaal bekende architect Herman Hertzberger, staat al jaren leeg en verkeert in ernstige staat van verval. Velen beschouwen het als een lelijk betonblok in het hart van de stad. Op vrijdag 20 oktober organiseert D66 Apeldoorn een lezing in Theater Orpheus, zaal 6 (ingang restaurant O55), waarin de waarde en toekomst van retro-gebouwen uit de jaren 60/70 worden besproken. Het doel is om verschillende visies van deskundigen te verkennen en te debatteren over de mogelijkheden om dit potentieel prachtige gebouw te behouden.

Programma:

  • 15.30 uur: Lezing: Een Toekomst voor het Centraal Beheer-gebouw, Apeldoorn. De waarde van retro-gebouwen uit de jaren 60/70. Met sprekers zoals Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate (directeur architectuurstudio Herman Hertzberger), Kees Somer (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) en wethouder Peter Messerschmidt.
  • 16.30 uur: Film: “the Proof of the pudding“ – De gelauwerde architect Herman Hertzberger blijft actief op 91-jarige leeftijd. Zijn meest iconische gebouw, ‘Centraal Beheer’ in Apeldoorn uit 1972, ondergaat een transformatie van verlaten kantoorgebouw tot een hedendaagse, duurzame plek voor wonen, werken en recreëren.

Datum en Locatie: Geïnteresseerden mogen zich vrijdag 20 oktober gratis melden. De lezing begint om 15.30 en duurt tot 17.30 uur, in Theater Orpheus, zaal 6 (ingang restaurant O55) Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn. Parkeren is mogelijk in Parkeergarage Orpheus.

Pauzedrankjes zijn voor eigen rekening.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!