Toevallige ontmoetingen in de Weekend Galerie

Vrijdag 29 oktober 2010

Door Leo de Boer

Ontmoetingen in de Weekend Galerie

Ieder weekend, op zaterdag en zondag, exposeren in de Weekend Galerie aan de Loolaan kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn. Soms exposeert een kunstenaar alleen, maar meestal zijn het duo exposities. En juist die toevallige ontmoetingen van twee kunstenaars leveren onverwachte harmonie of, nog mooier, schurende contrasten op. Laat je verwondering of misschien wel verbijstering blijken. De kunstenaars zijn gemakkelijk te ontmoeten. Ze zijn er altijd.
De komende twee weekenden, op 30 en 31 oktober en 6 en 7 november exposeren
Milena Tlustá en Anne-Mieke Boonstra in de galerie.
Het thema van Anne-Mieke Boonstra is ‘shredded’. Kunstenaarsboeken, papierkunst en gemengde technieken op doek. Vervlochten, verweven en versneden. Anne-Mieke Boonstra vind het geen probleem om het mes in haar eigen werken te zetten. “Het is een ontdekkingsreis voor de bezoeker waarbij niet alles wordt prijsgegeven.”

Milena Tlustá maakt schetsen, schilderijen, etsen en zeefdrukken. Voor haar kan de één niet zonder de ander bestaan. “Emoties, stemmingen en gevoelens, belevenissen en ontmoetingen van alledag. Het gaat niet om wat maar hoe. Het is wat het is.” Haar werk is net zo uitbundig als het verstild is.

Kunstenaars met boeiende verhalen en verrassend werk. De galerie is op zaterdag en zondag open van 13:00 tot 17:00 uur. Loolaan 49, Apeldoorn. Ingang aan de Heuvellaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!