Top-lunch voor mensen van Omnizorg

Maandag 11 december 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De sneeuw bezorgt de staf van De Keizerskroon grijze haren, maar Omnizorg is er heel blij mee. Carla Maessen, directeur van Bilderberghotel De Keizerskroon deed een op Facebook een meedenk-oproep: ,,Door het weer is een diner dat wij vanavond op Paleis het Loo zouden verzorgen voor 100 gasten geannuleerd.’’

,,Op zo’n korte termijn heb je dan een probleem’’, vervolgt Maessen. ,,Ik vind het jammer om het weg te gooien en het is gek gezegd, maar een diner voor 100 gasten raak je niet makkelijk kwijt. Vandaar mijn oproep op Facebook en er werd meegedacht. Omnizorg aan de Stationsstraat is er heel blij mee. Morgenmiddag kunnen dak- en thuislozen daar een heerlijke lunch nuttigen. De voorbereidingen zijn in volle gang en morgen zullen onze kok het met de kok van Omnizorg er de laatste hand aan leggen.”

Omnizorg zegt bij monde van projectmanager Jurrian Kuit blij verrast te zijn. ,,Dit is inderdaad nog eens een verrassing. We werden in eerste instantie persoonlijk benaderd door de Keizerskroon met de vraag of wij er iets mee konden. Dat lukte niet op heel korte termijn, wij kopen immers ook in. Maar de mogelijkheid om het morgen als lunch te doen, was een prima oplossing. Nu hebben we ook nog even de tijd om het geheel feestelijk aan te kleden. Wat mooi is, is dat de kok van de Keizerskroon in eigen persoon zal samenwerken met onze kok. Ze kunnen dan met vereende krachten de lunch verzorgen. We denken dat er ongeveer 60 personen aan zullen schuiven waaronder ook wat personeel.”

Morgen zal Apeldoorn Direct verslag doen van de onverwachte lunch met een volgens Jurrian een ‘royal’ tintje: ,,Het is echt bijzonder. Onlangs een onverwacht bezoek van onze koning en nu een gratis lunch van De Keizerskroon. We vallen wel met de neus in de boter zeg.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!