Trots

Woensdag 20 mei 2015

Door Joke de Wolde

© Roparun

Het zal de social media-gebruiker niet zijn ontgaan, ook dit jaar komt de Roparun weer door Apeldoorn. Deze estafette vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, heeft als doel geld in te zamelen voor mensen die moeten dealen met kanker. Het gaat daarom met name om daadwerkelijke, palliatieve zorg en duidelijk niet om het doen van onderzoek. Dit goede doel is een van de meest concrete goede doelen die ik ken; het is via de site direct duidelijk waaraan de giften besteed worden.

Daarom ben ik trots, dat ik ook dit jaar weer mijn bijdrage mag leveren aan dit goede doel. En nee, ik loop niet, ik fiets niet en ik ben ook geen deel van de begeleiding van een van de deelnemende teams. Mijn bijdrage zit in het team dat de doorkomst door Apeldoorn van circa 150 teams tot een feest probeert te maken. En ook op dit ontzettend enthousiaste team ben ik onnoemelijk trots! Vorig jaar vonden de teams de doorkomst door het stadhuis van Apeldoorn zo bijzonder, dat Apeldoorn een aanmoedigingsprijs van 10.000 euro ontving. Dit bedrag konden wij namens de gemeente schenken aan het hospice Apeldoorn, dat daarvan vijf nieuwe ziekenhuisbedden kon aanschaffen.

En ook dit jaar gaan we met zijn allen weer voor een fantastische doorkomst door Apeldoorn. Het belooft een prachtig feest te worden, met voorafgaand om 21.00 uur de Cityrun Apeldoorn. Wij zorgen voor de ingrediënten en de mogelijkheden. Apeldoorn doe mee en help ons er een ontzettend groot feest van te maken voor de sporters om door Apeldoorn te komen rennen! Doe mee aan de Cityrun of kom later op de avond een borrel drinken op het Raadhuisplein en genieten van de sfeer, de prestaties van de doorkomende teams, zodat ook de Roparun trots op Apeldoorn zal zijn!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?