Truckersdag op 25 augustus, feest voor kanjers

Vrijdag 24 augustus 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De organisatie is er bijna klaar voor en dan rijden de truckers met hun passagiers door Apeldoorn en omstreken. Edwin en Ine Huisman zijn de spil in organisatie van de Kanjerdag, voorheen Truckersdag: „Er is veel te doen” zegt voorzitter van de stichting Edwin, „want zaterdag 25 augustus rijden opnieuw circa 250 trucks met cliënten van de zorginstellingen in Apeldoorn en omstreken hun bekende route. De cliënten kunnen hun geluk dan niet op. Claxonerend, zwaaiend en met lachende gezichten rijden ze langs de grote drommen mensen die zijn uitgelopen om dit evenement te aanschouwen.” Volgens Edwin en Ine zijn zowel de cliënten, als de chauffeurs, de vrijwilligers en de toeschouwers kanjers. Daarom is de Truckersdag omgedoopt tot Kanjerdag.

Het evenement begint op het terrein van de politieacademie. Ine vertelt: „Ongeveer 1300 kanjers verzamelen zich dan. De vrijwilligers zorgen ervoor dat alle benodigde spullen uit het magazijn worden gehaald, denk aan golfkarren voor vervoer, cateringspullen, glazen en tenten. We maken voor alle deelnemers een tasje met enkele broodjes, wat te drinken, fruit en een klein presentje. De 250 vrachtwagens en de cliënten arriveren, we delen ze in en ondertussen is er koffie en thee en muziek. Om 10:45 uur klinkt het signaal om in te stappen.”

„Veel mensen zijn betrokken.” zegt Edwin “Denk aan RadioNL. Altijd leuk met veel grappen en grollen. En zanger John Denies die zijn naam eraan heeft verbonden. Echt super! Hij maakt er altijd een geweldig feestje van. Één van de cliënten brengt altijd zijn panfluit mee en speelt dan samen met John ‘De Vlieger’ van André Hazes. Ook is er dan nog een lekker frietje en snacks. Rond 16.30 uur is het afgelopen. Dan gaat iedereen tevreden naar huis. Wij hopen deze Kanjerdag nog vaak te mogen organiseren. En daarbij helpen onze sponsoren. Want zonder geld, is er geen Kanjerdag.” Ine vult nog aan: „De sponsoren zijn echt betrokken. Voor velen is het heel vanzelfsprekend om het financieel te steunen. Zo zorgen we samen dat deze ‘vergeten’ groep, maar ook de truckers en de toeschouwers een onvergetelijke dag beleven met veel lachende gezichten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!