Tweede editie CODA Open: groen, groener, groenst

Woensdag 19 mei 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Gisteravond was de tweede editie van CODA Open. Thema was dit keer groene kunst en cultuur. Verschillende interessante gasten schoven bij presentatrice Barbara Lemstra aan tafel, aangenaam afgewisseld door de dames van het koor DivaPower en pianist Lex Zonneveld.

De eerste gast die aan tafel kwam zitten was Willem ten Hoven. Deze man heeft een passie voor bomen en dat was duidelijk. Hij vertelde over zijn werk waarin hij breed adviseert over bomen en groen. Daarna volgden Sakia Paulissen, Monique Mulder en Ronalda Hoekstra. Saskia geeft trainingen in zakelijk flirten en voorzag de zaal van praktische tips over bijvoorbeeld lichaamshouding. Ronalda en Monique geven workshops talenteren en vertelden hoe je met minder geploeter meer uit je talenten haalt. De amuses werden dit keer verzorgd door Brasserie Martins, zij schotelden de zaal twee heerlijke hapjes voor, die later beoordeeld werden met een 7,5. Vervolgens schoof kruidenexpert Marry Foelkel aan. Zij weet alles van kruiden en wat je er allemaal voor gezonds mee kan. Zij geeft workshops over dit onderwerp. Ook zij had iets lekkers meegenomen, namelijk bloemenchampagne. Heel bijzonder!
De laatste gast was kunstenaar Frans Polman. Hij deelde zijn visie op groene kunst en cultuur met de zaal, vertelde zijn ideeën voor de Triennale en wat er allemaal te zien is aan kunst in Apeldoorn.
Apeldoorn blijkt ook nog een bijzonder talent rijk te zijn. Dichter van dienst Tom de Vries droeg twee van zijn gedichten op, een ware Shakespeare!
Al met al weer een interessante en afwisselende avond waar zo’n 90 bezoekers op af kwamen. Bezoekers konden bij het verlaten van de zaal een leuke goodiebag meenemen. Gigant, CODA en Brasserie Martins zorgden voor de vulling.

De volgende CODA Open wordt in een andere vorm: op 29 juni is er een borrel op het groene dak van CODA. 14 september vindt er weer een editie met programma en opnamen plaats, noteer deze data vast in je agenda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!