Uber actief in Apeldoorn

Donderdag 23 maart 2023

Door Redactie

Een lift nodig naar het station of thuis afgezet worden na een avondje stappen op het Caterplein? Uber brengt nu ook Apeldoorners van A naar B. De eerste chauffeurs in Apeldoorn hebben zich al aangemeld. Wanneer plan jij je eerste Uber-rit?

Dit is Uber

De Amerikaanse onderneming werd in 2009 opgericht door Travis Kalanick en Garrett Camp. Het bedrijf matched via de Uber-app reizigers en chauffeurs. Op dit moment is Uber actief in 72 landen. Bijna iedereen met een geldig rijbewijs kan zich aanmelden als chauffeur. De overige voorwaarden staan vermeld op de website van Uber.

Uber in Nederland

Het bedrijf veroverde Nederland in rap tempo. De eerste Uber-chauffeurs rijden sinds 2012 in Amsterdam. Al snel volgden grote steden als Rotterdam en Den Haag. Hedendaags is Uber actief in heel Nederland, al moeten reizigers in sommige gebieden wel langer wachten op een Uber. Ook kan het zo zijn dat er geen auto’s beschikbaar zijn. Op dit moment is het aantal Uber-chauffeurs in Apeldoorn op een hand te tellen. Iedereen met een rijbewijs en een auto kan zich aanmelden via de website van Uber.

Zo plan je een reis

Om een reis te plannen download je de Uber-app, maak je een account aan, kies je een betaalmethode en bevestig je jouw telefoonnummer. Geef je bestemming aan en je wordt gematched met een Uber-chauffeur in de buurt.

Betalen

De Uber-ritten kosten in het algemeen de helft van de prijs van een taxirit. Via de Uber-app is het mogelijk om de prijs van een rit te berekenen. Je betaalt de rit via de app met iDeal, Apple Pay of je gekoppelde creditcard of PayPal-account. De App van Uber is wereldwijd te gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!