Ugchelse Anne Brouwer vertegenwoordigt Gelderland tijdens Miss Teen Of The Netherlands

Dinsdag 13 juli 2021

Door Redactie

Het is een spannende tijd geweest voor Anne Brouwer (18) uit Ugchelen. Onlangs werd de regionale finale van Miss Beauty Of The Netherlands gehouden. Gespannen zat Anne met haar ouders, zus en vriend voor de tv. De finale werd namelijk gehouden zonder publiek. Deze werd eerder opgenomen en uitgezonden. Op dat moment wist Anne nog niet hoe ze het had gedaan en dat ze zich aan het eind van de avond Miss Teen Of Gelderland kon noemen.

Had je verwacht dat je zou winnen?

“Nee ik had dit totaal niet verwacht! Ik hoopte stiekem op een plek in de top 5. Toen ik die kreeg was ik al heel blij, maar de kriebels om te winnen, kwamen toen wel nog meer op. Ik was super zenuwachtig en helemaal aan het trillen. Toen de uitslag bekend werd gemaakt, kon ik mijn geluk niet op.”

Wat gebeurt er nadat je wint?

“Als je hebt gewonnen ga je automatisch door naar Miss Teen Of The Netherlands. De winnaressen van alle provincies strijden dan tegen elkaar voor de titel Miss Teen Of The Netherlands. Als je die titel wint, ga je door naar India om daar tegen andere landen te strijden.”

Wat moet je nu allemaal doen?

“Ik zit nu midden in het traject. Dat houdt in dat ik trainingsdagen heb. Op deze dagen krijgen we bijvoorbeeld catwalk trainingen, speechtraining en een bootcamp les. Ook zijn we een week weg geweest. In deze week hebben we veel fotoshoots gedaan. In augustus gaan we nog een keer een week weg . Ik verwacht dat dit een zware week wordt. We worden dan klaargestoomd voor de finale en de ‘prejudging’ vindt dan plaats.”

Wat houdt de ‘prejudging’ in?

“De prejudging bestaat uit verschillende dingen. Je krijgt 5 vragen die je van te voren niet weet. Deze vragen kunnen overal over gaan. Ze willen hierdoor te weten komen hoe jij in het leven staat en hoe je het traject ervaart. Ook moet je een speech in het Engels houden. Daarnaast moet je een persdossier voorbereiden. Je mag zelf weten hoe je dit vorm wilt geven, maar hiermee moet doormiddel van beelden en tekst laten zien hoe jij het traject ervaart. Zo hebben Missen uit voorgaande jaren fotoboeken gemaakt waarin ze foto’s van het traject zetten en quotes. Verder bevat de prejudging ook een talentenronde. Ik ga tijdens deze ronde dansen.”

Klopt het dat jullie ook geld inzamelen voor een goed doel?

“Ja, dit klopt. We werken nu al 3 jaar samen met de Linda foundation. De Linda foundation is een goed doel voor mensen die het minder breed hebben. Ook ik zamel geld in. Zo heb ik samen met de andere Miss beauty en Miss intercontinentaal van Gelderland 2020/2021 een bingo georganiseerd. De opbrengst van de kaartverkoop ging naar het goede doel.”

Hoe kunnen wij je helpen om te winnen?

“Ik zou het super lief vinden als jullie op mij zouden willen stemmen! Dat kan door een SMS te versturen naar het nummer 3010. SMS: Poll Teen Anne naar 3010. Belangrijk om te vermelden is dat dit €1,10 per goed verzonden sms kost.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!