Uit mijn bol! Hemelvaartsdag

Vrijdag 14 mei 2010

Door Ragrenner

Ik heb mezelf iets opgelegd, gek voor een vrije jongen als ik.
Vanaf mijn favoriete plekje in huis, de achterkamer, voor mijn geliefde bolletje (imac), wekelijks een stukje schrijven. Of er iemand op zit te wachten weet ik niet maar dan ben ik het maar mooi kwijt.

Het is vandaag Hemelvaartsdag, zal mijn tijd wel duren heb er tenslotte al 52 overleefd. Voor sommigen een (Oh hell, koop)zondag met als hoogtepunt een uurtje kanselgekwetter. Voor anderen gewoon een vrije fiets- uitslaap- meubelboulevard- of klusdag.
En voor enkelen een feestdag. Ja, voor enkelen… blijkbaar, want er is geen reet te doen in Apeldoorn. Ja, okee, <a href=” http://www.aperock.nl”> Aperock </a> een ondernemers initiatief (goed zo jongens!) maar de gemeente schittert weer door afwezigheid!

Beste B&W, mag ik een (uiteraard betaalbaar) voorstel doen voor volgend jaar?

Een enorm springkussen op het Marktplein (lucht is toch gratis) met daaraan verbonden een fijne stuiterwedstrijd voor alle Apeldoorners en voor wie zijn hoofd in de wolken weet te springen een “naturapolis” van Monuta (sponsoring) als prijs!
Voor de allerkleinsten een Engelenhengelbak met ‘altijdprijsgarantie”! Nee niet schrikken, een kinderhand is gauw gevuld dus dat hoeft niet veel te kosten!
Een dauwtrappenspookhuis, het gemeentehuis leent zich daar uitstekend voor. Gewoon even de ramen afplakken en het licht uit doen. Af en toe iets over de stadsbegroting door de geluidsinstallatie roepen is voldoende om de burger de stuipen op het lijf te jagen! Met een beetje geluk, als de wind goed staat is er gratis culturele muziek vanaf de Minaret aan de Molenstraat en voor de late uurtjes kan het water uit de fonteinen op het plein in wijn verandert worden, halen we gewoon pakken bij de Lidl, ’t zijn Duitsers, die zetten hun beste beentje wel voor! Tussen de bedrijven door valt er nog te denken aan een papierenvliegtuigvouwwedstrijd van geweigerde bouwtekeningen met als klap op de vuurpijl een massale uitvlucht vanaf de Stadhuistoren. En tot slot, De ANWB heeft Hemelvaartsdag uitgeroepen tot Nationale Stoomtreinendag. Die rijden af en aan vandaag dus van een fluitconcert zijn we al verzekerd!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!