Uitzendlicentie geen gelopen race

Donderdag 11 november 2010

Door Niels Kater

Een verrassende uitkomst donderdagavond tijdens de Politieke Markt. RTV Apeldoorn en Apeldoorn Direct moeten opnieuw met elkaar om de tafel om te kijken of ze er toch nog samen uit kunnen komen. Inzet is de licentie voor de lokale omroep waar beide partijen zich voor hebben aangemeld.

Volgens Ilse Verburgh, bestuurslid van Apeldoorn Direct, biedt het Apeldoornse platform opnieuw een uitgestoken hand richting de Stichting RTV Apeldoorn. Die laatste zag samenwerking tot voorkort echter niet zitten. Bottleneck was het feit dat er volgens Apeldoorn Direct een gezamenlijk bestuursorgaan zou moeten komen, met vertegenwoordigers van beide partijen. Dit bestuursorgaan zou moeten worden geleid door een onafhankelijke voorzitter.

Dit idee zag de Stichting RTV tot voorkort niet zitten. Daarom zijn er uiteindelijk twee licentieaanvragen ingediend, door RTV Apeldoorn en Apeldoorn Direct. Tot voorkort leek het een gelopen race. De licentie leek naar opnieuw naar RTV Apeldoorn te gaan. Echter, na het horen van verschillende partijen besloot de gemeenteraad unaniem dat beide partijen opnieuw om de tafel moeten. De gemeenteraad verwacht binnen 2 weken (uiterlijk 9 december) te horen of die gesprekken toch wat opleveren. D66-raadslid Paula Donswijk vatte het helder samen: “Zie het niet als een vrijblijvend gesprek, eigenlijk verwachten we gewoon dat jullie eruit gaan komen.”

Of dit ook echt gaat lukken, zal de komende tijd blijken. De gemeente Apeldoorn moet uiterlijk 13 december een advies uitbrengen richting het Commissariaat van de Media. Die beslist uiteindelijk wie de machtiging krijgt.

(Foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!