Eerste editie Urban APD in Apeldoorn

Woensdag 27 september 2023

Door Tristan Zandstra

Het Marktplein in Apeldoorn zal op 1 oktober transformeren tot een urban walhalla. Maar liefst 8 verschillende scènes komen samen op het Marktplein in Apeldoorn. Ze brengen een flinke dosis energie en creativiteit met zich mee. Van skaten tot breakdancen, van rappen tot straatvoetbal – Urban APD biedt een uitgebreide showcase van urban sport en kunstvormen die je kunt bewonderen en zelfs kunt ervaren.

Demo’s en battles

Het zal een dag vol demo’s, workshops, battles en prijzen worden. Met bovendien muzikale optredens van lokale talenten en nationale artiesten zoals Alessio en Kleine John & Chavante. Dit zijn content creators die vooral actief zijn op mobiele platformen zoals TikTok en Instagram. Ook is er een verkiezing van de nieuwe Stadsrapper van Apeldoorn tijdens de eerste editie van Urban APD.

Het Programma

Tussen 12.00 en 17.00 uur kun je genieten van straatvoetbal in de pannakooi, BMX’en op de pumptrack, een skateparcours gebouwd door Burnside, longboarden, freerunnen op een parkour, breakdance battles, hiphop optredens en muzikaal talent op het podium.

Samenwerking Urban APD

Urban APD is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen alle eerder genoemde urban sport- en kunst scenes in Apeldoorn, Stimenz Jongerenwerk, Gigant, de gemeente Apeldoorn en de producenten PEER* en PleuniDOET. 

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op het instagram account van Urban APD.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!