Help de bevolking van Oekraïne

Van Kinsbergenstraat wordt „Proefstraat”

Maandag 23 mei 2011

Door Max Dammers

De horeca-ondernemers van de van Kinsbergenstraat hadden blijkbaar grote behoefte aan het afgeven van een visitekaartje. Zij wilden iedereen duidelijk maken dat lekker eten in Apeldoorn een plek kent. Dus hebben ze afgelopen donderdag de van Kinsbergenstraat met hulp van de burgemeester omgedoopt tot Proefstraat. En dat bevestig je natuurlijk met een culinair feestje; een mini-preuvenement voelbaar met ambitie en zonder valse bescheidenheid neergezet.

Ingrediënten: een rode loper van Hoofdstraat tot Nieuwstraat met daaromheen op alle hoekjes lekker eten en drinken. Een mooie combinatie van sissende bakplaten, heerlijke geuren, gelardeerd met zigeunerklanken, tangodansers en een aanhankelijke python.

En misschien kwam het mede door het weer, maar het gaf mij een spontaan vakantiegevoel. Relaxed wandelend, babbelend met bekenden achteloos het beste proeven uit de vele keukens van de Proefstraat.

En uit de speciaal geslagen metalen muntjes blijkt al dat dit zeker niet eenmalig was. Helaas maar eens per jaar, want dit smaakt duidelijk naar meer.

(Foto: Peter Vroon)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?