Van onderaf beginnen met de Pizzabijbel

Donderdag 20 april 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Gek op pizza? Lees dan vooral verder. Uitgeverij Carrera Culinair en Simon Giaccotto presenteren morgen, vrijdag 21 april, de Pizzabijbel. Ze hebben Apeldoorn uitgekozen om dit te doen. In deze kookbijbel staat volgens hen álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot Pizzolo. Simon leert je hoe je het belangrijkste onderdeel, namelijk de perfecte bodem, maakt. Ook lees je over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basis ingrediënten. In de Pizzabijbel staan niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en Quattro Formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals Focaccia.

Ruth Visser van uitgeverij Carrera Culinair geeft aan dat de Pizzabijbel perfect past in de reeks ‘kookbijbels’ die zij al uitgeven. Wat maakt volgens haar de pizzabijbel uniek? ,,Er zijn niet zoveel kookboeken specifiek gericht op het maken van pizza’s. En wat hieraan zo mooi is, is dat het echt ieder detail over de bereiding goed wordt uitgelegd. Zeg maar echt van onderaf beginnen. Daarnaast staan er natuurlijk prachtige recepten in.”

Simon Giaccotto is het brein achter Viva la Pizza, een exclusieve pizzacatering waarbij de pizza’s live worden bereid en gebakken in houtgestookte ovens. Simon heeft de kunst van het pizzabakken geleerd in Sicilië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. Nog steeds keren de Giaccotto’s regelmatig terug naar hun roots, een ideale plek om inspiratie op te doen.

Wil je weten hoe de pizza’s uit deze bijbel smaken? Kom dan op vrijdag 21 april naar de Secret Pizzeria bij de Fabianuskerk, Sebastiaanplein 1. Vanaf 18:00 uur start dit event waar ook de Pizzabijbel wordt gepresenteerd.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!