Help de bevolking van Oekraïne

Verdachte inbraak aangehouden dankzij foto’s getuige

Donderdag 9 februari 2012

Door Redactie

De politie heeft dinsdagavond 7 februari een 24-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor een woninginbraak op dinsdag 1 november aan de Aalscholverweg. Onlangs publiceerde Apeldoorn Direct de oproep van de politie. Een zeer alerte getuige fotografeerde de inbreker en gaf de beelden aan de politie. Eind januari zijn de foto’s op opsporingswebsite depolitiezoekt.nl gepubliceerd. Er kwamen meerdere tips binnen.

De oplettende getuige zag de man ‘s middags bij de woning lopen met een flatscreen onder zijn arm. Omdat hij dat erg vreemd vond maakte hij direct een foto en is de politie gebeld. Agenten kwamen ter plaatse en er bleek bij de woning te zijn ingebroken.

Depolitiezoekt.nl

Op woensdag 25 januari publiceerde de politie de foto’s op opsporingswebsite de depolitiezoekt.nl. Er kwamen meerdere tips binnen. De politie heeft de tips onderzocht en kon de 24-jarige Apeldoorner dinsdagavond aangehouden.

 

Erg tevreden

De politie is erg tevreden over de getuige en roept mensen op om ook zo te handelen. ‘Zie iets verdachts of ben je getuige van een inbraak of overval, pak dan direct je mobiel en maak een foto’, zegt districtschef Bert Westland. Hij heeft de getuige dinsdagavond persoonlijk bedankt voor zijn kordate optreden.


Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?