Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten introduceert nieuwe initiatieven

Maandag 28 augustus 2023

Door Redactie

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten breidt haar aanbod uit met twee initiatieven gericht op jonge muziekliefhebbers: muziekprojecten op scholen en een instrumenten-snuffelcursus. Deze nieuwe aanpak richt zich op het stimuleren van interesse in muziek en het ontdekken van diverse instrumenten nog voordat kinderen zich aansluiten bij de jeugdorkesten.

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten zet haar missie voort om muzikale educatie te bevorderen en jonge talenten te inspireren. Met deze ambitie in gedachten introduceert de vereniging twee programma’s: muziekprojecten binnen scholen en een hands-on instrumenten-snuffelcursus.

Muziekprojecten

Basisscholen die geïnteresseerd zijn in muziekprojecten kunnen gedetailleerde informatie vinden op de officiële website van de vereniging. Deze programma’s stellen kinderen in staat om op een interactieve en educatieve manier kennis te maken met muziek, nog voordat ze deel uitmaken van een jeugdorkest.

Instrumenten-Snuffelcursus

De vereniging lanceert ook een instrumenten-snuffelcursus, bedoeld voor kinderen tussen 8 en 14 jaar die graag in een groepsomgeving willen ontdekken hoe het is om diverse orkestinstrumenten te bespelen. Onder begeleiding van deskundige instructeurs krijgen kinderen de kans om instrumenten zoals fluit, klarinet, trompet en viool uit te proberen. Deze praktische ervaring omvat tevens de mogelijkheid om enkele van deze instrumenten mee naar huis te nemen, waardoor een diepgaande kennismaking mogelijk is.

Details

De cursus omvat wekelijkse lessen gedurende 17 weken, waarbij gekwalificeerde muziekdocenten en vrijwilligers de kinderen begeleiden. De lessen worden ondersteund door hoogwaardige instrumenten die zijn aangepast aan de afmetingen van de kinderen. Naast het aanleren van basisvaardigheden, wordt de cursus afgesloten met een presentatie voor een live publiek.

Meer Informatie

De eerste instrumenten-snuffelcursus begint op 2 oktober 2023, elke week op maandagen van 16:00 tot 17:00 uur (uitgezonderd schoolvakanties), bij Gigant aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. Aanmeldingen zijn nog mogelijk via info@a-jo.nl. Extra cursussen zullen van start gaan op verschillende dagen en tijden, afhankelijk van de aanmeldingen, en kunnen ook op andere locaties zoals BSO’s, scholen en buurthuizen plaatsvinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!