Help de bevolking van Oekraïne

Verlangen op moederdag nog niet klaar

Dinsdag 13 mei 2014

Door Pedro Waldenaar

Peter Vroon

Zondag 11 mei 2014: Moederdag in Gigant café; 16.15 uur. CCGrand treedt op. Een viermansformatie met zanger Corvin Keurshorst in de hoofdrol. Een mix van pop, soul en rock. Sowieso een leuke band om naar te kijken: begeestering straalt van hen af. Hier word ik vrolijk van. Het café is vol en luistert met overgave.

Ze starten met Birds: I want your love om verder te gaan met Everything: every thing what you do is amazing. De trend is gezet: het gaat over verlangen; verlangen op moederdag. Bij Ten Years moet ik denken aan John Hiatt en Ry Cooder: een grote cadillac suist op een brede american highway met aan beide kanten van deze highway alleen maar woestijn, richting huis. Op weg naar huis; naar moeder. Het ultieme verlangen. Dessertmuziek die past bij moederdag. Een schitterend liedje: Ten Years! De moeite waard om thuis nog een keer te beluisteren; vooral laat in de avond als de dag voorbij is; een glaasje wijn op tafel en Ten Years uit de geluidsboxen “komt”.

Bij het liedje Fire in my eyes heeft de zanger spijt van sommige dingen die gezegd en gedaan zijn en vraagt om mededogen. Past dit niet bij moederdag? Vergeten en vergeven? En nu komt de ontgoocheling: een jonge band die zingt over ouder worden in het liedje Light your hearts. Dat je bij het ouder worden steeds zekerder wordt; jouw eigen weg gaat. Weg van moeder; volwassen en dat wordt herdacht op moederdag.

En zo gaat het maar door; verstaanbare muziek; gezongen vanuit het hart, ondersteund door drums en een basgitaar. Een arbeidersband die gevoelige en solide muziek maakt.

Sweet times en I will realy try: dit zijn de woorden van CCGrand. Het publiek komt in beweging en tijdens het optreden worden er al CD’s verkocht. Een van de bandleden is daardoor helemaal overrompeld: “Dit is ons nog nooit overkomen, dat we tijdens het optreden al CD’s verkopen; geweldig!!!” Ontzettend blij maakt de band zich op voor de laatste nummers.
Saddle is het laatste liedje; het zit erop. Moederdag is gevierd in Gigant. Jammer dat het voorbij is! CCGrand bedankt!

Bandleden:
Singer-Songwriter Corvin Keurhorst; gitarist Rutger van Houwelingen; bassist Casper van Hattum en drummer Stefan Bakker.

Setlist:
Birds-Everything-Ten Years-Lost-All there ever was-Rich Man-Fire in my eyes-Planets-Lies-Light your hearts-Long Gone-Closing Time-One of these Days-Saddle.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?