Vernielingen in Obstacle Parcours Mheenpark

Maandag 13 augustus 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Sneu is het woord dat Dave van den Brink, initiatiefnemer van het Obstracle Parcours Mheenpark, in zijn mond neemt als reactie op de vernielingen: „Echt kwaad ben ik niet eens, ik vind het alleen ontzettend sneu dat er mensen zijn die iets willen vernielen waar veel andere mensen plezier aan beleven. Ik zou willen dat de daders het lef hebben om met mij in gesprek te gaan. Iemand doet dit toch niet zomaar? Als het uit verveling is, kan ik ze misschien nog helpen ook.”

Afgelopen donderdag, 9 augustus, zijn er opnieuw paaltjes uit te grond getrokken en weggegooid: „De eerste keer dat dit gebeurde hadden ze de paaltjes er naast laten liggen. Nu was er een verderop in de struiken gegooid en één in de vijver. Er zijn daar verschillende groepen hangjongeren. Of zij het gedaan hebben dat weet ik natuurlijk niet. Zoals ik zei, ik wil met de daders in gesprek en kijken of ik kan helpen. Misschien hebben ze een goede plek nodig met wat afleiding van een tafeltennistafel bijvoorbeeld.”

Het is moeilijk om het te voorkomen: „Van de politie hoef ik niet veel te verwachten. De wijkagent zegt dat het zijn taak niet is en en het team ‘Handhaving Openbare Ruimte’ kan ook niet alles in de gaten houden. Dus wil ik het veel liever aanpakken door in gesprek te gaan.” Inmiddels worden de paaltjes weer hersteld en wordt het in beton gegoten waarmee Dave hoopt dat het nu gebeurd is. Op Facebook staat de oproep om in contact te treden met Dave van den Brink.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Ongeval

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!