Verplicht opruimen paardenpoep?

Donderdag 9 september 2010

Door ilona

Alef Starreveld
In de gemeente Hulst wil het college de raad voorstellen paardeneigenaren te verplichten de uitwerpselen van de paarden op te ruimen. Niet dat er nu al zoveel klachten over zijn, zo laat de persvoorlichter weten, maar mocht de regel er komen, dan zal deze regel ook gaan gelden voor de paarden van de bereden politie.

Is zo’n regel ook in Apeldoorn een goed idee? We hebben hier ook bereden politie. Wat mij betreft wel. Al eerder heb ik mij uitgelaten over de hondenpoep. Ik vind dat iedere hondenbezitter moreel verplicht is hondenpoep op te ruimen, waar dan ook. Maar ik vrees dat Apeldoorn nog niet zo ver is. In Hulst is men al veel verder. In Apeldoorn moet de hondeneigenaar er op grond van de APV op letten dat zijn hond niet poept op speelveldjes, begraafplaatsen en voor voetgangers bestemde gebieden. In Hulst is het overal verboden binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom op wegen en voor voetgangers (mede) bestemde gebieden, met uitzondering van de hondenuitlaatplaatsen. Hondeneigenaren zijn zelfs verplicht hulpmiddelen bij zich te hebben om de hondenpoep te verwijderen. Kortom, Hulst is al veel verder.

Misschien moet de APV aangepast worden zoals in Hulst en dan meteen de paardenpoep meenemen. Poep is poep en poep is vies, of het nu van een hond of paard komt. Komende donderdag staat een wijziging van de APV in Apeldoorn op de agenda. Wellicht dat een van de Apeldoornse fracties een mooie motie kan voorbereiden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!