[video] Leerplein055 leerlingen halen oude mobieltje op voor ‘knok voor gorilla’s’

Dinsdag 23 september 2014

Door Redactie

Alle leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij Leerplein055 hebben de afgelopen weken zoveel mogelijk mobieltjes opgehaald. De scholen helpen Apenheul bij hun project: ‘Knok voor Gorilla’s.’

Apenheul is bezig om € 40.000 euro in te zamelen voor het Mbeli Bai project in de Republiek Congo. Dit onderzoeksproject levert belangrijke informatie op over gorilla’s in het wild, waardoor ze beter beschermd kunnen worden. Gorilla’s worden ernstig bedreigd en komen steeds minder voor in het wild. De leerlingen van alle Leerplein055-scholen gaan helpen met Knokken voor Gorilla’s. Van 9 september tot en met 24 september gaan leerlingen zoveel mogelijk oude mobieltjes inzamelen. Het doel is minimaal 1 per kind maar Apenheul hoopt natuurlijk op veel meer mobieltjes. Op alle Leerplein055-scholen staan tot en met 24 september speciale inzameldozen, daar mag iedereen zijn of haar oude mobieltjes in komen leveren. Per mobiel krijgt Apenheul een mooi bedrag dat 100% naar het project gaat! Dus mocht je nog oude mobieltjes hebben, lever ze in!

Waarom mobieltjes?
De grondstof coltan, die wordt gebruikt in mobieltjes en spelcomputers, komt alleen voor in de leefgebieden van de gorilla in het wild en voor de mijnen wordt veel regenwoud gekapt. Hoe meer mobieltjes hergebruikt worden, hoe minder vraag naar coltan en dus hoe meer ruimte voor gorilla’s in het wild.

Tegenprestatie
Om de leerlingen te bedanken voor hun hulp, mogen alle Leerplein055-scholen met de hele school -tijdens de Week van Leerplein055 (29/9 – 3/10) gratis naar Apenheul en wordt alles in het werk gesteld om de kinderen een prachtige dag te bezorgen! Een dagje apenverzorger zijn? Écht iedereen wint door deze actie, want er wordt uit alle ingeleverde mobieltjes ook nog een winnaar getrokken die op woensdag 8 oktober een dagje apenverzorger mag zijn. Wil je kans maken om een keer apenverzorger te zijn? Lever een of meer mobieltjes in bij een Leerplein055-school en zet daar je naam en emailadres op.

Meer informatie over Knok voor gorilla’s vind je Apenheul.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!