Help de bevolking van Oekraïne

[VIDEO] Stichting Present zoekt kerst-engelen

Zondag 10 november 2019

Door Redactie

De kerstperiode komt langzaam dichterbij en de sfeerverlichting komt weer tevoorschijn. De weken voor Kerst begint de voorpret voor vele mensen al, maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Sommige mensen hebben het, ook in die weken voor kerst, moeilijk. Stichting Present slaat een brug tussen de mensen die iets te bieden hebben naar de mensen die daarmee geholpen worden. Dit jaar lanceert Stichting Present Apeldoorn een nieuw fenomeen: Kerstengel Apeldoorn, een manier om in de periode vóór Kerst een lichtpuntje te zijn voor iemand die het nodig heeft.

Wat doet een kerstengel?

Natuurlijk is iedereen blij met een klein presentje, zo vlak voor de feestdagen. Daarom gaat een kerstengel in de 4 weken voor kerst 4 keer een presentje brengen bij iemand die dat wel kan gebruiken. Dat hoeft niet iets groots te zijn, maar kan ook al een kaartje of baksel zijn. Het gaat om het gebaar. Er is geen specifiek beeld als je het hebt over mensen die het moeilijk hebben. Dit zijn bijvoorbeeld eenzame ouderen, jongeren met problemen thuis of kinderen waarvan de ouders niet genoeg geld hebben voor een presentje.

Kerstengel worden?

Heb jij na het lezen wel het idee dat je iets kleins en goeds wilt doen voor een ander? Dan kan je je aanmelden via de website van Stichting Present tot 19 november.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?