[VIDEO] Zeepkistenrace Festival komt laat op gang

Donderdag 30 mei 2019

Door Marieke Nuijten

Bij de tiende editie van het Ensing Autoverhuur Zeepkistenrace Festival was het aan het begin van de middag (donderdag 30 mei) nog behoorlijk rustig. Weinig toeschouwers kwamen een kijkje nemen bij de kinderen die het in een zeepkist tegen elkaar opnamen. Grote kans dat het weer hier een behoorlijk aandeel in had, want toen het zonnetje eenmaal te voorschijn kwam wisten ook veel Apeldoorners de weg naar het Orderbos te vinden.

Deelnemers aan de race mochten zelf een zeepkist knutselen, maar ze konden er ook een lenen bij de organisatie. Een opvallende kist was die van team Resa, zij maakten een tank. En die werd door toeschouwers zelfs even gebruikt om mee op de foto te gaan. Zo ook door Brian. ,,Hij wil sniper worden in het leger”, zegt degene die met hem mee was. Het snelste meisje van vorig jaar was Anne. Ook dit jaar deed ze weer mee, met haar groene kist en roze helm.

Presentator Fulco voerde nog even zijn eigen race: het pistool waarmee hij het startschot gaf liet het regelmatig afweten. Ook was er bij veel deelnemers wat onduidelijkheid over de tijden van de races: die waren nergens te vinden. Toch waren gelukkig de meesten op tijd, al moest de jongste deelnemer even rennen, omdat hij even snel naar de wc was.

Op de rest van het terrein was er nog meer te doen. Zo was er van alles te eten, te drinken en ook konden er allerlei activiteiten gedaan worden, zoals bubbelvoetbal en naar beneden roetsjen van de tokkelbaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!