Vier de herfst in Apeldoorn!

Maandag 27 september 2010

Door Eilt Staal

Apeldoorn krijgt met Roots in the Woods een gloednieuw herfstevenement. Het gezinsevenement richt zich op muziek, theater, kleinkunst en diverse andere activiteiten, zoals touwtrekken en een klimbos. Het festival vindt plaats in het Beekpark, nabij het centrum van Apeldoorn, in het laatste weekend van de herfstvakantie. Met het festival probeert stichting Roots in the Woods de sociale samenhang in Apeldoorn te bevorderen en de sterke punten van de stad te belichten.
 
Het Beekpark wordt op 23 en 24 oktober omgetoverd tot festivalterrein. De festiviteiten vinden plaats in tenten, maar ook in de openlucht. Roots in the Woods kent een afwisselend programma. Overdag zijn de activiteiten voornamelijk gericht op Veluwse en Apeldoornse gezinnen, met verschillende voorstellingen, shows en activiteiten. In de avonduren is het programma gericht op een breder publiek met een gevarieerd aanbod van muziek.
 
Wat kunt u verwachten?
Onder andere Silvester Zwaneveld (cabaret), Plato’s Muziekcafé, het Gorilla Meisje, Nanda Roep (kindervoorstelling), Huub Cooijmans (familievoorstelling) en het Vertelgenootschap Apeldoorn geven acte de présence. Ook shows en activiteiten als de Apeldoornse popquiz, woodcarving, vuurspuwen, kinder outdoor en boogschieten worden georganiseerd. De organisatie blijft de komende weken druk bezig om invulling te geven aan het programma.
 
Het festival geeft invulling aan de natuurlijke roots van Apeldoorn en de Veluwe en trekt deze lijn door naar het toenemende hedendaagse bewustzijn met betrekking tot duurzaamheid. De unieke kwaliteiten van Apeldoorn en de Veluwe staan hierbij centraal. De stichting wil daarnaast de mensen in Apeldoorn en omgeving samenbrengen, door met de festiviteiten een breed publiek aan te spreken.
 
Touwtrekken
Een onderdeel waar iedereen aan kan deelnemen is het touwtrekken. Zowel voor scholen, buurten, dorpen als voor bedrijven is een competitie opgesteld. Teams kunnen zich tot 15 oktober inschrijven.
 
 Meer informatie: www.rootsinthewoods.nl en twitter.com/RootsintheWoods / #RITW.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?