Vissersstoeltje #9

Zaterdag 22 augustus 2015

Door StrangeArt

© Strangeart

‘Bij Real-X skatepark krijgen jongeren veel aandacht, het is een beetje een thuis. Ze kunnen gamen, skateboarden, hangen en kunst maken. Gewoon mooie dingen doen’

Real-X skatepark is een hele mooie locatie voor de jeugd. Ze kunnen gamen, skateboarden, hangen, kunst maken en mooie dingen doen. Inmiddels is het ook een sociaal project geworden. We geven ook skateles aan kinderen in het speciaal onderwijs. Kinderen met autisme en ADHD zijn graag bij ons.

Ze kunnen bij Real-X Pokemon spelen, chillen, eigenlijk kunnen ze gewoon lekker zichzelf zijn. En dat is het belangrijkste. De jeugd is van de straat en er is toezicht. Het belangrijkste is bekrachtigen van wat ze zijn en niet benadrukken van wat ze niet zijn. Jongeren krijgen hier veel aandacht, het is een beetje een thuis. We hebben hier ook veel stagiaires en re-integratie mensen, ook met de reclassering hebben we afspraken. We staan open voor jongeren met een beperking, in wezen is het heel breed. Je voelt gewoon de goede sfeer en dat iedereen bij ons welkom is.

Real-X skatepark is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. David was op zoek naar iets voor jongeren. Van de jongeren hoorde je dat er niets is in Apeldoorn, en eigenlijk was er ook niets. We hebben toen gevraagd wat ze eigenlijk willen. We hebben een lijstje gemaakt, er waren wel meer dan 500 inschrijvingen voor skaten. Met dat lijstje ben ik naar de burgemeester gestapt en zo is heel langzamerhand dit indoor-skatepark ontstaan.

We krijgen trouwens nog steeds subsidie van de gemeente Apeldoorn, zonder die subsidie zouden we het ook niet redden. We hopen dat we nu, na de zoveelste verhuizing, wat langer kunnen blijven zitten aan de Vlijtseweg op het Zwitsalterrein. Dan kunnen we ook wat mensen aantrekken en aan marketing doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!