Vlammende start Drakenbootfestival

Zaterdag 25 juni 2011

Door Stadsmens

Met het concert van Kane en Miss Montreal kende het Drakenbootfestival gisteravond een mooie start. Zo’n 3500 bezoekers kwamen af op deze grote namen uit de Nederlandse muziekscene. Het voormalige Bakkenes terrein was wederom omgetoverd in een bijna on-Apeldoorns festivalterrein. Of mag ik inmiddels zeggen, een echt Apeldoorns festivalterrein want na Jazz in the Woods bleek ook gisteren dat we in Apeldoorn zo langzamerhand wel snappen wat nodig is om een professioneel evenement neer te zetten. Hulde aan de heer Westen en zijn team wat dat betreft.

De sfeer – het leek zelfs een beetje op een zeer goed bezochte Borrelnood- zat er aan het begin van de avond al goed in. Vanuit de druk bezochte sponsortenten waar drank en hapjes van eigenaar wisselden, was mooi te volgen hoe het terrein langzaam volliep.  Bij de eerste tonen van Miss Montreal ging het publiek al flink los en werd duidelijk dat het een mooie avond zou worden. Bij de eerste tonen van Kane golfde het terrein doordat grote groepen aanwezige vrouwen zich richting podium spoedden om een glimp op te vangen van ‘pretty boy’ Dinand Woesthof.

VoorKane bleek Apeldoorn een verademing gelet op een eerder optreden in Oosterhout waar kennelijk veel gezeur was geweest over het volume. Iets waarvan ik lang gedacht heb dat we daar in Apeldoorn een patent op hadden. Wederom een plus dat dit niet het geval was en we ook  dat nu allemaal heel goed regelen.  Wethouder Paul Blokhuis die het festival opende kan er trots op zijn. Oh ja, vandaag en morgen wordt er gevaren, want daar gaat het natuurlijk allemaal om.

(foto’s: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!