Vluchtelingkinderen geven voorstelling

Woensdag 18 oktober 2023

Door Redactie

Dit najaar kondigt Het Gelders Provinciehuis het project ‘De (On)begrensde Kinderen’ aan. In samenwerking met nieuwkomers, Nederlandse jeugd en getalenteerde professionals komt een voorstelling tot stand waarin verhalen en ervaringen samenkomen. 

Vluchtelingen

Het project biedt kinderen, waaronder nieuwkomers die gevlucht zijn uit landen als Oekraïne, Syrië en Eritrea, de mogelijkheid om hun talenten te laten schitteren op het podium. Door samen de betekenis van ‘vrijheid’ te verkennen, wordt elk perspectief gehoord en gevierd.

Doelgericht

Het hoofddoel van dit project is om mensen te inspireren na te denken over het begrip ‘vrijheid’ en openhartig te spreken over wat dit voor elk individu betekent. De deelnemende kinderen hebben diverse achtergronden en zijn op de vlucht geslagen vanwege conflicten, onderdrukking en onveiligheid.

Samenwerking

Het Gelders Provinciehuis werkt nauw samen met Herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch, Museum CODA, De Zwitsalhal, Joji School of Arts, Wereldschool De Vlinder en de Hugo de Grootschool. Deze samenwerking draagt bij aan het versterken van banden tussen diverse gemeenschappen. En het stimuleren van wederzijds begrip tussen nieuwkomers en de Nederlandse maatschappij.

Belang

Dit project benadrukt het universele belang van vrijheid. Hoewel mensen vrijheid vaak als vanzelfsprekend beschouwen, is het voor vluchtelingen een kostbaar goed dat ze hebben moeten opgeven. Door gezamenlijk de betekenis van vrijheid te verkennen, ontstaat bewustzijn over de waarde ervan en de uitdagingen waarmee vluchtelingenkinderen worden geconfronteerd.

Praktische informatie

De voorstelling is te zien in Het Zwitsaltheater op het Zwitsal Terrein. Op maandag 27 november om 18.00 uur zal de voorstelling beginnen.

Meer informatie kan je vinden op de website van Het Zwitsal Theater.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!