Voedselbank Apeldoorn daagt chef-kok Gerwin Sanders uit

Dinsdag 8 december 2020

Door Redactie

Voedselbank Apeldoorn steunt maandelijks ruim 260 Apeldoornse huishoudens, maar wil in deze decembermaand iets extra’s doen. Daarom hebben zij chef-kok Gerwin Sanders van restaurant Twenty2 uitgedaagd om met hun voedselpakket een feestmaaltijd te bereiden. Geïnspireerd door de uitdaging bedacht Sanders vervolgens een zogeheten Pluspakket, dat het publiek kan schenken aan klanten van de Voedselbank.

“Het aanbod van producten bij de Voedselbank verraste me en ik kreeg direct inspiratie”, vertelt Gerwin. “Er schoten me een aantal ingrediënten te binnen die nét dat beetje extra zouden geven.” Hij bedacht dat de Voedselbank een pakket samenstelt dat mensen deze maand kunnen schenken. “Zo zet iedereen met het Pluspakket makkelijk een feestmaal op tafel.”

Extra’s

In dit Pluspakket zitten ingrediënten zoals olijfolie en Parmezaanse kaas. “Dat zijn producten die ze bij de Voedselbank vaak niet hebben, maar wel echte smaakmakers.” Klanten van de Voedselbank krijgen naast hun normale voedselpakket deze extra’s om dit jaar feestelijk af te sluiten.

De actie ontstond nadat de Voedselbank zich afvroeg hoe ze deze decembermaand meer konden doen voor hun klanten. “We staan elke week voor ze klaar”, legt Anna Weuring van de Voedselbank uit. “Maar aan het einde van het jaar willen we graag meer doen.” Gerwin stond meteen open voor het idee. “Hij was heel enthousiast en daar is nu iets heel moois uit voortgekomen: het Pluspakket.”

Schenk een Pluspakket

Het Pluspakket kan geschonken worden via de website van de Voedselbank, waarna alle ingezamelde gelden door de Voedselbank samengevoegd worden om te zorgen dat alle klanten een Pluspakket kunnen krijgen.

Schenk een Pluspakket

Benieuw hoe chef-kok Gerwin de uitdaging aanging? Klik op de Story om Chef’s Challenge te bekijken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!