Voedselbank Apeldoorn vult basisproducten aan met teruggekeerde voucheractie

Woensdag 24 mei 2023

Door Redactie

Met groot enthousiasme kondigt Voedselbank Apeldoorn de terugkeer van de populaire voucheractie aan. De actie, die op 3 juni plaatsvindt in diverse supermarkten in Apeldoorn, nodigt klanten uit om vouchers van € 1,- / € 3,- of € 5,- te kopen ter ondersteuning van de Voedselbank. Dit is nodig om de voorraad van basisproducten op peil te houden. Voor degene die niet in de gelegenheid is om zaterdag naar de supermarkt te komen, kun je ook online meedoen aan de voucheractie via de website van de Voedselbank Apeldoorn.

“Een kleine bijdrage, een groot verschil voor de Voedselbank Apeldoorn”

Basisproducten ondersteunen

Voor de Voedselbank is het een uitdaging om voldoende basisproducten te leveren aan de 280 huishoudens die wekelijks van de diensten gebruik maken. “We zijn afhankelijk van geleverde producten, dus de vouchers zijn zeer welkom om ervoor te zorgen dat we de belangrijkste basisproducten kunnen blijven verstrekken”, zegt Anna Weuring, coördinator van de voucheractie. De gedoneerde vouchers kunnen door de Voedselbank worden ingewisseld bij de deelnemende supermarkten. Op momenten waarop er behoefte is aan aanvulling van de basislevensmiddelen uit de schijf van vijf zoals rijst, pasta, boter, houdbare melk, koffie en thee. “Met wekelijks 280 huishoudens die afhankelijk zijn van de Voedselbank Apeldoorn, is het regelmatig een uitdaging om voldoende basisproducten te kunnen verstrekken”, legt Anna Weuring, coördinator van de voucheractie, uit. Deze basisproducten zijn essentieel voor de huishoudens die op de Voedselbank terugvallen.

Gemak en efficiëntie 

De voucheractie biedt niet alleen een praktische oplossing voor het aanvullen van deze basisproducten, maar brengt ook efficiëntievoordelen met zich mee. Zo hoeven er geen kratten en rolcontainers te worden verplaatst en supermarkten hoeven geen extra producten te bestellen, uit te stallen of aan te vullen. “Dankzij de voucheractie kunnen we direct de benodigde producten bestellen en deze meteen uitgeven. Hierdoor kunnen we met het opgebrachte bedrag efficiënter en gerichter werken om aan de behoeften van onze cliënten te voldoen”, legt Weuring uit. In 2019 leverde de actie al ruim € 8.000,- op: “Na een pauze tijdens de coronaperiode pakken we de voucheractie dit jaar weer vol enthousiasme op”, aldus de coördinator van de actie.

Deelnemende supermarkten

  • Albert Heijn Schapendoesweg 2
  • Albert Heijn Molencatenlaan 30, Ugchelen
  • Jumbo Wiegman Korianderplein 61
  • Jumbo Van den Bunt, Schubertplein 1-5
  • Plus Koetsier, Musketiersveld 115
  • Aldi Vlijtseweg 184

In elk van deze supermarkten zijn op zaterdag 3 juni vrijwilligers aanwezig om de actie toe te lichten en klanten te vragen een voucher te doneren.

Met een kleine bijdrage maak je een groot verschil voor Voedselbank en de Apeldoorners die het even nodig hebben. Voor meer informatie over de actie en de mogelijkheid om online te doneren, kun je terecht op de website van de Voedselbank Apeldoorn.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!