Voetballen voor de eer en het goede doel

Vrijdag 28 augustus 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Sinds 22 augustus jongstleden wordt er door de voetbaljeugd in het hele land gestreden om de Zwaluwen Jeugd Beker, de nieuwe naam van het KNVB jeugd bekertoernooi. Ook dit seizoen gaan meer dan 300.000 jongeren weer voetballen voor leeftijdgenootjes die graag óók tegen een bal zouden willen schoppen, maar dat vanwege hun spierziekte niet of
nauwelijks kunnen.

Bij de Victoria Boys in Apeldoorn, district Oost vinden op 29 augustus de eerste wedstrijden voor de Zwaluwen Jeugd Beker plaats. Vrijwilligers van de stichting Zwaluwen Jeugd Actie zijn hier aanwezig met een informatiestand en een leuk spel.
Voor de leden van de Victoria Boys wordt het een extra belangrijke dag. Direct na de officiële opening om 9.00 uur door wethouder Kruithof ontvangt Victoria Boys een cheque van de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie. Dankzij deze subsidie kan Victoria Boys er samen met een aantal lokale scholen voor zorgen dat kinderen met autisme ook in teamverband kunnen gaan voetballen.

Veelbelovend nieuw onderzoek
Al meer dan 55 jaar zamelt de Zwaluwen Jeugd Actie geld in voor de inmiddels meer dan 20.000 kinderen in ons land met een spierziekte. Die inzameling dient deze keer een concreter doel dan ooit: een veelbelovend nieuw onderzoek dat in de toekomst mogelijk duizenden kinderen met een spierziekte kan helpen. Dit onderzoek is aangewezen door het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!