Volop evenementen deze zomer in Apeldoorn

Dinsdag 12 mei 2015

Door Redactie

Stichting Apeldoorn Promotie, coördinator van het Apeldoornse evenementenprogramma,  presenteert deze week de zomerevenementenkalender Apeldoorn 2015. Op de kalender prijken ruim 100 zomerevenementen. Bij het samenstellen is zoveel mogelijk rekening gehouden met een evenwichtige kalender in tijd, doelgroep, soort en locatie. Daarnaast is met organisatoren meer afstemming bereikt om het programma een gerichte bijdrage te laten leveren aan de strategische doestellingen van de gemeente Apeldoorn.                     

Toeristische publiekstrekkers
De agenda wordt gedragen door een aantal aansprekende jaarlijks terugkerende publiekstrekkers waaronder het Grolsch Drakenbootfestival, het European Bike & Harley Festival, de Kanaalconcerten, de Cantharel Wandel4daagse, Het Openlucht Filmfestival, het internationale Bierfestival, De Parade van de Zomerkoning, dance-events Summerloverz en Dancetour, de Open Monumentendagen en het grootste Stoomtreinfestival van Europa. Het programma wordt ondersteund door vele extra evenementen met een toeristische/recreatieve samenhang, waaronder Theater op ’t Zand, Lumido, de NJO Muziekzomer en diverse braderieën en markten in Apeldoorn en omliggende dorpen.

Nieuwkomers
Het programma bevat dit jaar enkele nieuwkomers met o.a. culinaire festivals waaronder festival KeukenKaravaan en Lepeltje Lepeltje. Ook op het Apeldoorns kanaal vinden diverse nieuwe evenementen plaats. Onder meer Fiets ‘m Erin en Swim to Fight Cancer doen hun intrede. Nieuw op de kalender zijn ook de Hardloopnacht Apeldoorn, de Prachtmarkt en de Hoenderloo Fair.

Het culturele minifestival StadsOase in het Cultuurkwartier breidt deze zomer uit met NachtOase. Het swingende Jazz in the Woods Festival keert dit jaar weer terug op de laatste vrijdag van mei in het centrum van Apeldoorn. 

Gezinsvriendelijke evenementen
Er is in het programma veel aandacht voor gezinsvriendelijke evenementen waaronder het Skandia Zeepkistenracefestival, het Kinderparadefestijn, de Prinsessendagen op Paleis Het Loo en festival Theater op ‘t Zand. Ook overige evenementen spelen actief in op ontwikkeling van activiteiten voor kinderen door middel van ‘kinderdorpen’  zoals o.a. op het Drakenbootfestival, de Kanaalconcerten en het Internationaal Bierfestival.

Topsport versus breedtesport
Apeldoorn staat deze zomer in de spotlights met het WK Beachvolleybal en het EK Damesvolleybal. Ook in Beekbergen vindt topsport plaats tijdens het Internationaal Paardenspektakel. Naast de grote sportevenementen blijft ook de focus op Apeldoornse breedtesportevenementen waaronder de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen, De Apeldoornse Triatlon en de Apeldoornse Ruiterkampioenschappen.

Versterking binnenstad
Apeldoorn Promotie ziet voor de komende jaren veel mogelijkheden om via kleinschalige evenementenprogrammering in de binnenstad een bijdrage te leveren aan de versterking en verlevendiging van de binnenstad. Daarbij zal zoveel mogelijk worden gewerkt aan verbinding met bestaande evenementen en samenwerking met ondernemers. Op koopzondag 31 mei vinden kleinschalige jazzoptredens plaats in het centrum waarbij samenwerking is gezocht met muziekfestival Jazz in the Woods.

Verspreiding zomerevenementenkalender 
Stichting Apeldoorn Promotie brengt deze week de zomerevenementenkalender uit in pocketformaat. De kalender wordt verspreid in de toeristische sector (hotels, campings, bungalowparken), horeca, winkels en culturele instellingen. Daarnaast zal de kalender op diverse evenementen en festivals in en om Apeldoorn worden uitgedeeld. De kalender is gratis af te halen bij de VVV-agentschappen in CODA Museum, Veluwecentrum Hoenderloo, Primera ‘De Damper’ in Beekbergen en broodhuis ‘Lokaliteit’ in Hoenderloo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!