Volop kinderboekenweek in CODA

Zaterdag 29 september 2012

Door Redactie

CODA pakt dit jaar uit met een fantastische Kinderboekenweek! Natuurlijk geeft CODA ook een knallend Kinderboekenweekfeest dat aansluit op de Kinderboekenweek en de kleurrijke kindertentoonstelling Hallo wereld! Hier aarde! Nieuw op het programma is de Apeldoornse Kids Uitmarkt. Natuurlijk vier je de Kinderboekenweek van 3 tot en met 13 oktober met al je vriendjes, broertjes, zusjes, vader, moeder, opa en oma in CODA. Tot dan!

De 58ste editie van de Kinderboekenweek staat in het teken van ontmoetingen tussen verschillende culturen en het ontdekken van andere werelden, gewoonten en gebruiken. Dat thema heeft CODA vertaald in de tentoonstelling Hallo wereld! Hier aarde! die tekeningen van Mance Post en Charlotte Dematons laat zien. Deze prachtige, kleurrijke tentoonstelling is tot en met 6 januari 2013 te bezoeken. De Kinderboekweek 2012 sluiten we, zoals gewoonlijk, af met een spetterend Kinderboekenweekfeest dat dit jaar plaats heeft op zaterdag 13 oktober van 13.00 – 16.30 uur.

Eregast van het feest is schrijver Mirjam Oldenhave. Zij komt het 29ste Apeldoorns Uiltje in ontvangst nemen omdat de Apeldoornse Kinderjury haar boek Mees Kees gaat verhuizen tot leukste en beste kinderboek van 2012 gekozen heeft. Het Apeldoorns Uiltje werd dit jaar gemaakt door kunstenaar Jan Wijers uit Den Bosch. Breakdancegroep Come Correct opent het feest met een spetterend optreden. Je kunt daarna genieten van de Mees Kees-show, boordeval coole raps, vette verhalen en gave muziek. Kinderboekschrijvers Vivian den Hollander, Martine Letterie en Niels Rood treden ook op. Natuurlijk kun je ook deelnemen aan een van de workshops. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de kraam van Kinderboekwinkel Benjamin niet. Hier kun je de boeken van de aanwezige schrijvers kopen en direct laten signeren. Carin Reinders, directeur van CODA, en Karin Pullen van ApeldoornseKids.nl presenteren het feest.

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom op dit CODA Superfeest!

Toegangskaarten voor het feest zijn te koop in alle CODA Bibliotheken en de CODA boekenbus. Kijk voor prijzen en het volledige programma op de website van CODA.

Nieuw op het programma is de Apeldoornse Kids Uitmarkt op de jeugdafdeling van CODA Centrale Bibliotheek (souterrain, Vosselmanstraat 299). Karin Pullen, eigenaar van HollandseKids, nam het initiatief voor deze eerste Kids Uitmarkt. Tientallen bedrijven en organisaties laten bezoekers kennismaken met allerlei kinderactiviteiten in en rondom Apeldoorn. Van kinderfeestjes tot cupcakes bakken en van muziek- en dansactiviteiten tot sport en spel; het is er allemaal! Kortom, de gelegenheid om kennis te maken met kinderactiviteiten in de buurt. Je bent zaterdag 13 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom! Toegang gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!