Voorbereidingen voor jaarovergang met vuurwerkverbod gaan door

Woensdag 24 november 2021

Door Redactie

Archief | VNOG

De gemeente heeft 4 geplande aftelfeesten op de planning staan, waarvan de voorbereidingen nu gewoon doorgaan. Onder deze aftelfeesten horen 3 vuurwerkshows en een droneshow die door de gemeente zijn opgezet. Dit is wel onder voorbehoud, alles hangt af van het kabinetsbesluit over verlenging of aanscherping van de geldende coronamaatregelen. Op 3 december word het besluit op het laatst verwacht.

Goed alternatief

“De aftelfeesten zijn op zich een goed alternatief”, zegt burgemeester Ton Heerts. “Een mooie manier om ook in deze tijd het nieuwe jaar samen een beetje feestelijk in te luiden. Daarom willen we ze graag door laten gaan. Maar ze moeten wel passen bij de hele corona-situatie. Dat kunnen we op dit moment nog niet goed genoeg overzien. Daarom wachten we nog even met het definitieve besluit tot na de persconferentie van uiterlijk 3 december.”

Vuurwerkverbod

De aftelfeesten zijn door de gemeente opgezet, dit omdat in Apeldoorn het afsteken van consumentenvuurwerk niet meer mag. De gemeenteraad had dit verbod al eerder ingesteld, los van de coronapandemie. Nadat het kabinet een landelijk vuurwerkverbod had gekozen, moesten ook de evenementen om 18.00 uur afgelopen zijn. Als dat zo blijft, kunnen de aftelfeesten niet doorgaan. Begin december wordt dus pas duidelijk hoe het met de coronamaatregelen zit, daarna bekijkt de gemeente of de aftelfeesten nog door kunnen gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!