Voordelig zonnepanelen voor huiseigenaren in Apeldoorn

Woensdag 3 juni 2020

Door Redactie

Archief | Centraal Beheer Achmea

Voor alle wijken en dorpen in de gemeente Apeldoorn start deze maand een zonnepanelenactie. De actie maakt zonnepanelen aanschaffen makkelijk en voordelig. Later dit jaar volgen nog meer energieacties.

De gemeente Apeldoorn wil het inwoners makkelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom organiseren het Regionaal Energieloket en energiecoöperatie deA een zonnepanelen inkoopactie, in samenwerking met de gemeente en platform Energiek Apeldoorn. Woningeigenaren in de gemeente Apeldoorn ontvangen binnenkort een brief met de uitnodiging om mee te doen.

Slimme investering

Met zonnepanelen op het dak voorkom je bij een gemiddeld energiegebruik al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar, meldt de gemeente op de website over de actie. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een slimme investering. Energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket coördineren de actie en hebben veel ervaring met dit soort projecten. Meneer en Mevrouw Webbers uit Apeldoorn maakten al eerder gebruik van een dergelijke actie via energiecoöperatie deA: ,,Al eerder wilden wij zonnepanelen, maar de aanschaf is toch een hele uitgave. We sloten een duurzame hypotheek af met een bouwdepot voor de zonnepanelen. Ik ben blij met het advies. Er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Online informatiebijeenkomsten

Op 18, 23 en 24 juni zijn er online informatiebijeenkomsten waar de zonnepanelenactie wordt uitgelegd, verdeeld per wijk. Ook de mogelijkheden voor het aanvragen van een zonnepanelen-lening komen aan bod. Alle deelnemers kunnen direct vragen stellen. Energiek Apeldoorn heeft al positieve ervaringen met dit soort onlinebijeenkomsten. Sander Lubberhuizen, bedrijfsleider Energiek Apeldoorn: “We krijgen veel positieve reacties op de onlinebijeenkomsten. Mensen vinden het veel makkelijker dan ze hadden verwacht en vinden het fijn om alles achteraf nog eens te bekijken. Veilig in hun eigen omgeving kunnen ze de presentatie bijwonen en heel gemakkelijk vragen stellen via de chat.”
Meer informatie over de actie, of aanmelden voor een van de bijeenkomsten kan hier.

Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten

Na de zonnepanelenactie volgen er dit jaar meer energieacties, zoals een isolatieactie en energie adviesacties. Ook kunnen huiseigenaren in Apeldoorn nu alvast een cadeaubon aanvragen. Hiermee bestellen zij dit najaar gratis energiebesparende producten ter waarde van 45,- euro. Zoals LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie. Aanmelden kan via deze website. Hier zijn ook alle overige acties voor 2020 terug te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!