Voortgang van de tunnel bij ’t Fort

Woensdag 13 juli 2022

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te houden van de voortgang bij de tunnelbouw bij winkelcentrum ‘f Fort.

De Laan van Osseveld is nu al een tijdje afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft Peter een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog ongeveer een klein aar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

“Mensen die wel eens komen kijken of ons volgen via webcam, BouwApp of andere sociale media, weten dat de tunnelmoot serieuze vormen aan begint te nemen. De wanden en de steunpilaren zijn al goed zichtbaar. De komende periode wordt er gewerkt aan de tunnelmoot en de toeritten. Dat gebeurt steeds in de vaste volgorde: betonvlechten, aanbrengen van de bekisting en dan het storten van beton. Ook kunnen we melden dat er eindelijk een stroomaansluiting is. Dit betekent dat de aggregaten op korte termijn niet meer nodig zijn. Goed om te weten is dat we tijdens de zomervakantie doorgaan met de bouw, ook tijdens de bouwvak. ” meldt het Project Team.

Dit keer met het bijbehorende werklawaai.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!