Vooruitblik: een nieuw seizoen AGOVV

Donderdag 9 augustus 2012

Door Redactie

DT-Bedrijfsfotografie.nl

AGOVV kan terugkijken op een zwaar seizoen. Zowel sportief, financieel als bestuurlijk liep de club voor geen meter. Tot overmaat van ramp werd trainer Hans van Arum gezien als de kop van jut. De laatste wedstrijd werd hij door de directie van AGOVV op non-actief gesteld. Tekenend voor de wanorde op en rondom het veld bij AGOVV vorig seizoen.

Deze zomer lijkt alles anders. Met enige moeite verloste AGOVV zich van trainer Hans van Arum en haalde met Andries Ulderink een fris gezicht en frisse ideeën binnen. Ulderink werd vorig seizoen nog opzij gezet door zijn oude club De Graafschap en heeft dit seizoen wat goed maken.

Ook binnen het bestuur verandere het een en ander. Zo werd voormalig international en oud-doelman van Feyenoord en AZ Henk Timmer binnen gehaald als technisch- en commercieel manager. Een impossante persoonlijkheid. Met zijn komst wist hij vele talenten te overtuigen om de overstap te maken naar de Apeldoornse club uit de Jupiler League.

Zo kwamen o.a. Istvan Bakx, Stanley Tailor, Sander Fischer, Django Hofland en nog tal van anderen naar AGOVV. Op het eerste gezicht geen bijzondere namen van grote topclubs, wel talenten die bij hun oude club te weinig aan spelen toe kwamen en gewoon zin hebben om lekker te voetballen.

Ondanks dat de club nog een kleine tegenvaller moest incasseren met houtrot in de hoofdtribune, lijkt dat de pret niet te drukken. Deze week gaat men al aan de slag met de renovatie van de monumentale tribune, het oefenprogramma verloopt naar de wensen van nieuwbakken trainer Ulderink en het lijkt weer enigszins rustig rondom de club.

Stilte voor een nieuwe storm? Of gedraagt AGOVV zich eindelijk als profclub?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!