Help de bevolking van Oekraïne

Vrijwilligers gezocht voor DorcasvoedselActie

Donderdag 25 juni 2015

Door Redactie

Ieder jaar wordt in de eerste week van november door de Stichting Dorcas Hulp en Ontwikkeling landelijk de DorcasVoedselActie gehouden. Dit jaar voor de 20e keer!!

Wat houdt de actie in?
In ongeveer 20 Apeldoornse supermarkten worden klanten aangespoord bepaalde eerste levensbehoeften te kopen zoals rijst, suiker, brinta etc. die op een apart ‘verkoopeiland’ in de winkel staan opgesteld. Deze artikelen rekent de klant bij de kassa af en levert ze daarna weer in voor Dorcas. De voedselpakketten zijn uiteindelijk bestemd voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa. In 2014 mocht Dorcas daar 55.000 pakketten afleveren, waarvan ca. 1650 uit Apeldoorn afkomstig waren.

Wie hebben ze nodig?
Enthousiaste jongeren en ouderen, die een paar uur van hun vrije tijd voor dit belangrijke en mooie doel willen afstaan. Een aantal houdt zich bezig met klanten aan te spreken om ze enthousiast te maken, anderen zorgen voor het inpakken in dozen. Daarnaast hebben ze nog dringend behoefte aan een paar winkelcoӧrdina- toren en een vrijwilliger die PR- en Marketing werk kan doen om de actie in Apeldoorn te promoten, ook met betrekking tot sociale media.

Voor informatie/aanmelding: Gerard van Hal, 06-18279339 of per email dorcas.gerard@gmail.com

Deze vrijwilligersvacature wordt u aangeboden door het Verenigingsburo, onderdeel van Stimenz. Kijk voor deze vacature en/of andere vacatures op www.verenigingsburo.nl of bel 055-5270581.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?