Vrijwilligers nodig voor Voedselbankactie

Vrijdag 5 februari 2016

Door Redactie

Voedselbankactie

Net als in 2013, 2014 en 2015 neemt GroenLinks Apeldoorn ook nu weer het initiatief om een grote actie voor de Voedselbank Apeldoorn te organiseren. Deze vindt plaats op zaterdag 12 maart 2016. Er nemen 19 supermarkten aan deel. De actie is nodig, omdat in Apeldoorn de voorraden van de Voedselbank opraken. In Apeldoorn worden er wekelijks momenteel bijna 300 pakketten verstrekt.

De producten die ze inzamelen zijn lang houdbaar: groente en soep in blik, houdbare melk, koffie, macaroni/spaghetti/rijst, jam/hagelslag. Het lijstje van gewenste producten is door de Voedselbank samengesteld.

Deze actie wordt gesteund door alle partijen die zitting hebben in de gemeenteraad van Apeldoorn: CDA, VVD, PvdA, Lokaal Apeldoorn, D66, ChristenUnie, SGP, VSP, PSA en PvdD. Ze leveren allemaal één of meerdere vrijwilligers. En dit jaar sluit ook het Rode Kruis Apeldoorn zich bij onze actie aan.

De organisatie is op zoek naar nog meer vrijwilligers die een aantal uren willen meehelpen. Er is altijd wel een supermarkt in de buurt en vrijwilligers kunnen kiezen uit drie tijdstippen: van 10.00 tot 12.30 uur, van 12.30 tot 15.00 uur en/of van 15.00 tot 17.30 uur. Meerdere blokken achtereen mag ook.

Er zijn ongeveer 130 vrijwilligers nodig. Vrijwilliger staan (met zeker 1 collega-vrijwilliger) bij de ingang van een van de deelnemende supermarkten om aandacht te vragen voor de actie, boodschappenbriefjes uit te delen of -nadat de klant betaald heeft- de producten voor de Voedselbank Apeldoorn in ontvangst te nemen. Op de site staat ook informatie wat je als vrijwilliger doet. Aanmelden kan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!