‘Vrijwilligerswerk raakt mensen’ van start in Apeldoorn

Donderdag 7 september 2023

Door Redactie

Met een symbolische handeling in het Apeldoornse Stadhuis is de campagne ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’ van stichting de Kap officieel gelanceerd. De campagne draait om inspirerende ervaringsverhalen van Apeldoorners die vertellen welke impact hun vrijwillige inzet heeft op het leven van degene die zij helpen, maar ook hoe het vrijwilligerswerk hen zelf raakt.

Het verhaal van Marieke en Petra

Een van de inspirerende verhalen komt van Marieke (39), die naast haar baan als ambulant begeleider bij RIWIS Zorg & Welzijn de 67-jarige Petra helpt met haar administratie. Marieke zegt: “Ik zie vrijwilligerswerk als zorgen voor mijn medemens. Wat zijn nou twee uurtjes per maand?”

Arno en Hans

Arno (52), arbeidspsycholoog van beroep, gaat één keer in de drie weken op pad met Hans, die aan klassiek autisme lijdt. Hij benadrukt: “Het kost mij weinig tijd en je kunt echt iets voor een ander betekenen.”

Vrijwilligerswerk raakt

Deze verhalen tonen aan dat vrijwilligerswerk niet alleen degene raakt die geholpen wordt, maar ook de vrijwilliger zelf. Lineke Maat, directeur van de Kap, zegt hierover: “Met deze campagne laten we zien dat je vrijwillige inzet prima naast een betaalde baan of andere bezigheden kunt doen. Of het nu gaat om samen boodschappen doen, wandelen of het ordenen van iemands administratie; je kunt het al doen vanaf een paar uur per maand. Ook flexibele inzet is mogelijk.”

Wil je meer inspirerende vrijwilligersverhalen lezen? Bezoek dan de site van de Kap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!