VVV-Agentschap wordt Tourist Information punt

Maandag 23 december 2019

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

De VVV-agentschappen Beekbergen en Hoenderloo en CODA Apeldoorn gaan per 1 januari 2020 verder onder een nieuwe naam: Tourist Information punt. Het VVV-logo wordt vervangen door de nieuwe naam in de huisstijl van citymarketing Apeldoorn. De agentschappen behouden de brochures en informatiefolders met wat er in en rondom Apeldoorn te doen is.

Michaela Luttenberg, manager vrijetijd & events Apeldoorn Marketing: ,,De afgelopen 3 jaar zien we een toename van internationale bezoekers naar de stad en ook online groeien we met uitinapeldoorn.nl gestaag verder. Het is tijd voor een volgende stap, zodat we beter vindbaar zijn voor onze doelgroepen. In de entree van CODA Apeldoorn hebben wij in september al het VVV-logo laten vervangen door Tourist Information punt. We hebben gemerkt dat het voor de buitenlandse toerist nu duidelijker is waar ze folders kunnen halen. Daarnaast is deze keuze kostenbesparend doordat er licenties komen te vervallen.”

De huidige afspraken met VVV lopen eind dit jaar af.

Nieuwe vormen van traditionele VVV-winkel

Luttenberg ziet kansen om het toeristisch aanbod beter te bundelen. In veel steden gebeurt dit al. ,,Groningen, Eindhoven, Amsterdam: we zien een opkomst van multidisciplinaire brandstores die het merkverhaal van de stad vertellen. En waar je naast toeristische informatie ook andere disciplines vindt, variërend van café tot last-minute ticketing voor voorstellingen in theaters. Ook in Apeldoorn zijn we slimmer en efficiënter onze toekomst aan het inrichten. Zo werkt Centrummanagement Apeldoorn aan een nieuw concept: het Warm Welkompunt.”

Ze legt uit: ,,Hier kunnen bezoekers, naast het stallen van hun fiets in de beveiligde stalling, ook hun mobiel opladen, een tas veilig opbergen in een kluisje én kunnen ze er terecht voor toeristische folders van een informatiewand. Op drukke dagen, zoals Belgische en Duitse feestdagen, is het ook een mooie locatie voor onze vrijwillige cityhosts om bezoekers wegwijs te maken in Apeldoorn. Het eerste punt zal dit voorjaar geopend worden in het oude Kijkshop-pand.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!