Wandelen langs de Loolaan, in het Centrum en op een begraafplaats

Vrijdag 10 juni 2022

Door Redactie

De Loolaan

Het Apeldoorns Gidsen Collectief presenteert weer drie wandelingen in één weekend. Op zaterdag 18 juni is de wandeling langs de Loolaan, de “Allee met Allure” aan de beurt. Ontstaan uit een kerkepad van het Paleis naar de kerk, uitgegroeid tot een statige allee met luxe villa’s erlangs. Wat weet u van  de Koningsschool, de Villa met de Ganzen en de Paardentram? Het startpunt is aan de Loolaan / hoek Piet Joubertstraat, bij de voormaligeNoorderkerk.

Begraafplaats Soerenseweg

Op zondag 19 juni wordt de wandeling over de begraafplaats aan de Soerenseweg gehouden. Op deze ruim 120 jaar oude begraafplaats met een weldadige natuur neemt de gids u mee langs graven van veel bekende Apeldoorners. Ze verbeelden tesamen een belangrijke periode uit de Apeldoornse geschiedenis. Startpunt is bij de hoofdingang aan de Soerensweg 71, 7314 JE Apeldoorn.

Het Centrum

Ook op zondag 19 juni is er, zoals elke zondag, de Centrumwandeling. Bij deze wandeling vertelt de gids o.a. over de gouden periode voor Apeldoorn, rond het eind van de 19 e en het begin van de 20 ste eeuw. Apeldoorn groeide enorm snel en ontwikkelde zich van een boerendorpje naar een chique woonoord . Dat is nog altijd zichtbaar aan bebouwing uit die tijd. Startpunt is op de hoek Hoofdstraat / Deventerstraat, vóór de juwelierszaak.

Voor alle drie de wandelingen geldt:

  • Starttijd : 14:00 uur
  • Tijdsduur : Ongeveer 1,5 uur
  • Kosten : € 5,00 (Kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,-)

Vooraf aanmelden is niet nodig! Deze wandelingen zijn, evenals alle andere AGC wandelingen, ook voor groepen aan te vragen op een ander tijdstip. Meer informatie vindt
u op: Apeldoorns Gidsen Collectief . Telefoon: 06-39380517

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!