Wat is er dit weekend te doen in Apeldoorn?

Vrijdag 2 maart 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Het weekend staat weer voor de deur en als we de weersverwachtingen mogen geloven, zal regen daar ook deel van zijn. Maar dat kan de Apeldoorner er niet van weerhouden om dit weekend leuke dingen te gaan doen.

Vrijdag kan je muzikaal gezien kiezen uit een behoorlijke variatie aan stijlen. In Orpheus draait zowel vrijdag als zaterdag de musical voorstelling Ramses. De Gigant zet tegenover musical een keiharde hiphop line-up. Naast de EP-Release van de Apeldoornse rapheld Djablo wordt er gefeest op de beats en spinsels van Sticks & Art en Kubus & Rico. Tegenover de Gigant in het bluescafé geeft JenD Blues acte de présence.

Ook zaterdag is het weer een muzikale clash van stijlen. Zoals gezegd draait de musical Ramses dan nog in Orpheus, maar doet Gigant het met de symphonische rockband The Genesis Project. Genesis is een van de grondleggers van de symfonische rock en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van deze muziekstroming. In het Bluescafé speelt gitarist John Hayes, die bekend is als de artistieke gitarist van Mother’s Finest, de beroemde Amerikaanse Funkrockband. Zijn muziek is een samensmelting van de rockende ritmes van Mother’s Finest, hete futuristische funk-grooves en club culture beats.

Zondag kan je terug naar het verleden met de Retro Spelcomputers Beurs in Sporthal MatenPark. MSX, Commodore 64, Amiga? Je vindt het er allemaal. ’s Middags kan je langzaam de zondag uitchillen met de heerlijke sound van Are You The Lion in café Gigant. Heb je zin in een literaire brunch, ga dan naar het CODA Museum. De muzikale bijdrage van Grooves2Jazz brengt sfeer in de voormiddag vol kunst en boeken.

Het hele weekend kan je natuurlijk ook lekker bioscopen. De grote Oscar-winnaar The Artist draait zowel in de bioscoop van Gigant als bij de buurman JT Apeldoorn.

En zondag… Zondag is het natuurlijk ook weer koopzondag!
Er is wéér genoeg te doen in ons Apeldoorn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film Muziek Theater Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!