Wat is er dit weekend te doen in Apeldoorn?

Vrijdag 9 maart 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Er is dit weekend van alles te doen in Apeldoorn, de kalender staat vol met leuke mogelijkheden. Als altijd pakken we er een paar mooie highlights uit als geheugensteuntje. Dan kunt u het leuke weekend verder gaan inplannen.

Vrijdag

La Boutique Fantastisque trapt dit weekend af in de Gigant. Vooral als je eerder al fan was van Kyteman, is dit muzikale collectief meer dan de moeite van een bezoekje waard. La Boutique Fantastique’s wonderlijke mix van elektronica, soul, zigeunermuziek, balkan, filmmuziek, trip hop en klassieke muziek was al op verschillende festivals te horen; nu dus in Apeldoorn.

Zaterdag

Zaterdag verzorgt het GAM een eerbetoon aan de Apeldoornse kunstenaar Etienne Bagchus. De resterende werken van de onlangs overleden kunstenaar worden zaterdag in het atelier aan het Verzetsstrijderspark (Koetshuis bij Marialust) geëxposeerd en zijn vervolgens te koop.

Zaterdagavond brengen muzikale klanken van Liesbeth List een ode aan het leven. De Grande Dame van het chanson wordt 70 jaar en viert dat met een tournee door het hele land. Zaterdag is te zien en horen in Orpheus. Wie zaterdag in de Gigant wil genieten, krijgt het niet makkelijk. Het succesvolle Thirty Dancing en de Filmnacht zijn zo goed als uitverkocht. Volle bak en gezelligheid aldaar, dus Twitter en Facebook je vrienden voor kaarten.

Zondag

Zondag is er ook te genieten buiten het centrum. Bij Tennisclub de Manege treedt New Orleans Revival Stompers (Traditionele jazz uit de revival periode, jaren 40,50 en 60) op. Plato’s Muziekcafé in Gigant biedt ruimte voor een optreden van de Groningse singer/songwriter Florian Wolff. Zit je met de gewetensvragen of God bestaat of dat alles evolutie is, dan kan je in Orpheus luisteren en kijken naar de lezing en film De Schepping in Orpheus.
Als je graag columns leest, ga dan naar Art café Sam Sam. Vanaf 16.00 uur lezen daar zeker tien columnisten van de website FOK! voor uit eigen werk. Onder hen bevinden zich de Apeldoorners Judith Velthuizen en Bas Langereis, die ook voor Apeldoorn Direct actief zijn.

De zon laat zich ook zo af en toe zien, dus ook genoeg reden om er op uit te trekken. Meer informatie over evenementen, tijden en entreeprijzen, kunt u terecht in onze AGENDA of ga naar de sites van de evenementen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek Theater Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!