Wat is er dit weekend te doen in Apeldoorn?

Donderdag 29 maart 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Aftellen en dan kunnen de kurken weer in het rond vliegen. Dan is het weer weekend. Er is veels te veel te doen, we gaan een paar leuke en aparte highlights er uit pakken. Wil je bijvoorbaat alles zien – en dat is veel mensen – klik dan even op AGENDA.

VRIJDAG

Vrijdag zingt Spinvis over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog in de Gigant. Liefhebbers van rock, pop, rhythm &blues en rootsmuzieksoorten kunnen terecht in het Bluescafé waar Smokin’ Beaver zal optreden. De Apeldoornse theatergroep Aangeschoten Wild verhuist voor de verandering naar café Ozzy’s.In deze rocktempel is een wedstrijd improvisatietheater waarbij Aangeschoten Wild wordt uitgedaagd door Improkidoki uit Zwolle.

ZATERDAG

De Oranjerie organiseert het hele weekend leuke activiteiten onder het motto Bruisend Weekend. Zo vindt je er o.a. living statues, straattheater door Theater Merlijn, dansdemonstraties van Dans & Zo en bijna traditiegetrouw de nodige dweilorkesten. Ook tijdens koopzondag tref je dergelijke activiteiten. In de St@art (Apenheul) organiseert stichting Jonge Vlucht het 6senses festival. Dit is een terugkom dag voor oud-Apeldoorners om de sfeer van hun oude stad weer eens te proeven en kijken of ze geprikkeld kunnen raken om weer “thuis” te komen.

Voor meer spektakel ben je deze avond aangewezen op de rock en blues van Beale Street in het Bluescafé of het brede assortiment aan films dat momenteel draait in de bioscoop JT Apeldoorn. Ook dit weekend zijn daar weer avondfilms, t.w. Safe House, The Hunger Games en Wrath of the Titans. Laatstgenoemde is in 3D!

ZONDAG

Deze dag organiseert De Stentor in samenwerking met diverse Apeldoornse partners weer de jaarlijkse atelierroute. Kunstliefhebbers kunnen dan weer door de hele stad in aanraking komen met verschillende aspecten uit de kunstwereld. In de middag treedt de Friese dichter en singer/songwriter Jankobus Seunnenga op in het Plato’s Muziekcafé van Gigant.

KOOPZONDAG

Zondag is het weer koopzondag en dat nog wel op de grappigste dag van het jaar (1 april). Sinds kort zijn niet alleen de winkels in het centrum open, ook de winkeliers op de Eglantier hebben de deuren geopend. Zondag wordt daar zelfs een heuse modeshow georganiseerd met medewerking van de winkeliers die op de Eglantier vertegenwoordigd zijn. Je kan er makkelijk en gratis parkeren, dus wie de drukte van het centrum wil mijden, is zeker welkom op de Eglantier.

PASAR MALAM

Als je denkt: “Geef mij maar nasi goring, met een gebakken ei…” dan kan je terecht bij de Pasar Malam Asia die van vrijdag tot en met zondag wordt gehouden in de Americahal. Nasi, bami, kroepoek, lontong, risoles, tjendol, pisang goreng, sambal oelek, telor dadar… Lieve kleine gulle mensen die er staan met hun indorock CD’s, Indische souveniers, teveel lekker eten en vrolijke klanken zorgen dat je je even waant in Indonesië. Een cultuur met een Nederlandse geschiedenis, een cultuur die graag geeft en het gevoel van gastvrijheid met je deelt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!