Wat kan je doen op Tweede Kerstdag?

Donderdag 26 december 2019

Door Redactie

Hartstikke leuk natuurlijk, die 2 vrije dagen met Kerst. Maar mocht je nou geen zin hebben om op deze Tweede Kerstdag de hele dag in een huiskamer vol familie te gaan zitten, dan hebben wij even een lijstje voor je gemaakt met wat je eventueel zou kunnen doen…

Winterpaleis het Loo

Zo kan je bijvoorbeeld vandaag naar Winterpaleis het Loo. Tot en met 5 januari, met uitzondering van Nieuwjaarsdag, kan je daar terecht voor feestelijk gedekte tafels en krijg je te zien wat er komt kijken bij het organiseren van een koninklijk diner. En daarnaast kan je ook nog een rondje schaatsen op de schaatsbaan op het Stallenplein.

Wintercircus

Tijdens een 2,5 uur durende show kan je aan de Voorwaarts genieten van het Wintercircus Apeldoorn. Vandaag om 13.00 en 16.15 uur start er een voorstelling. Zo zie je bijvoorbeeld een goochelact, een handstandnummer en een act met honden. Het circus is nog tot en met komende maandag, 30 december, te bezoeken. Lees voor een sfeerimpressie ons artikel over ons bezoekje afgelopen dinsdag.

Kerstsfeerwandeling

Bij het Nationale Park de Hoge Veluwe kan je vandaag van 13.30 tot 15.30 uur meedoen aan de Kerstsfeerwandeling. Er ligt natuurlijk geen sneeuw, maar toch ziet het landschap er momenteel winters uit. En zo kan je gelijk even wat calorieën van het kerstbrood eraf lopen.

Snertrit

Bij Huifkarcentrum de Kronkel kan je vandaag plaatsnemen in een huifkar en genieten van de zogeheten Snertrit. De ritten starten om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. De tocht duurt een uur waarbij de kar getrokken wordt door 2 fjorden paarden en na afloop krijg je een kop snert met roggebrood en spek.

Stoomtrein

De stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij rijdt ook vandaag. Bezoekers kunnen meerijden met de winterdienstregeling. Deze Glühwein Express brengt je van Apeldoorn naar Beekbergen, Loenen, Eerbeek en weer terug.

Films

Liever een filmpje kijken? Dat kan bij Vue of Gigant. Bij Vue kan je vandaag onder meer kijken naar de films Last Christmas, Frozen 2, Penoza: the final chapter en Cats. Gigant toont vandaag films zoals Judy, The Wizard of Oz en Jojo Rabbit.

Muziek

Meer zin in muziek? Bij Café de Zaak aan de Hoofdstraat 171a is het vanavond om 20.00 uur tijd voor ‘De Foute Kersttrui’. En je begrijpt wat je niet moet vergeten aan te doen…

Supermarkten

Toch nog iets vergeten voor het kerstdiner of wil je gewoon even rondstruinen in de supermarkt? Dan heb je geluk, want heel veel supermarkten zijn vandaag open.

Verder winkelen

En tenslotte, naast de supermarkten zijn ook flink wat woonwinkels open. Dus mocht je nog even willen shoppen, dan staat hier een overzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!