Week van de opvoeding: Blijf Positief

Vrijdag 17 oktober 2014

Door Redactie

Kinderopvang OOK

In het kader van de Week van de Opvoeding heeft Kinderopvang OOK, in samenwerking met Lindenhout (jeugdzorg) op 6 oktober een informatieavond georganiseerd met als thema ‘positief opvoeden’. De belangstelling was groot, ruim 80 ouders hebben deze avond bezocht.

Positief opvoeden sluit nauw aan bij de pedagogische uitgangspunten en pedagogische doelen van Kinderopvang OOK: “ik mag er zijn, ik kan het zelf, ik kan het zelf zeggen, ik voel, denk en ontdek, ik kan rennen, dansen, zingen en we doen het samen”. Kinderen die positief worden opgevoed hebben een grote kans om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen. Als je op een positieve manier met elkaar omgaat, heb je over het algemeen ook meer plezier met elkaar!

Medewerkers van Lindenhout, die opgeleid zijn met de methode van Positief opvoeden (Triple P: positief, pedagogisch, programma) gaven informatie over de pedagogische basisprincipes en kwamen met praktijkvoorbeelden. Na de lezing was er gelegenheid tot het stellen van vragen en werden pedagogische tips gegeven en uitgewisseld met andere ouders.

Positief opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Hierdoor zal je een sterke relatie met je kind opbouwen, goed met elkaar kunnen communiceren en het gedrag dat je graag ziet kunnen stimuleren.

Ouders die meer willen weten over “positief opvoeden” kunnen met vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), zie www.cjgapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!