Weekend in Apeldoorn: Sepultura, Culturele Pleinmarkt en Oranje

Donderdag 7 juni 2012

Door Redactie

Het weekend komt er weer aan en zoals je gewend bent krijg je dan even een overzicht met de highlights. En hoewel er weer veel te doen is, zal alles dit weekend draaien om die eerste echte wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens het EK Voetbal. Nederland zal het zaterdag om 18.00 uur (onze tijd) opnemen tegen de Denen in het verre Oekraïne. Wellicht ga je lekker met vrienden en familie thuis kijken, maar in de stad is het zeker niet minder ongezellig. Sterker nog, overal en ergens staan er grote schermen en Tv’s opgesteld, zodat je in jouw favoriete café niets hoeft te missen.

Om te zien welke kroegen EK-proof zijn, kan je kijken op DIT KAARTJE. Mis je er nog één, zet hem even onder het blog neer, dan zetten we deze erbij.

JT Apeldoorn en Gigant pakken het meest groots uit. Zij hebben grote biosschermen beschikbaar, zodat je op deze enorme schermen Nederland kunt zien winnen van de Denen… of niet.

Vrijdag

Is er dan echt niets anders? Jawel hoor. Vrijdag komt eerst nog de Braziliaanse band Sepultura de tent afbreken in de Gigant. De Apeldoornse formatie Lucifer Principle zal in het voorprogramma van deze wereldberoemde band het spits afbijten.

Zaterdag

Zaterdag overdag zijn er voorafgaand aan het voetbal genoeg dingen te doen. Zo kan je bij Orpheus weer genieten van het jaarlijks terugkerende Culturele Pleinmarkt. Op Het Loo kan men de koninklijke paarden bekijken: de verzorging, de trainingen, rijtuigen enz. Genoeg te aanschouwen voor liefhebbers van paarden en ons koningshuis. Na het voetbal is er mogelijk feest op de rotonde, indien Nederland wint. Natuurlijk is het dan ook feest op het Caterplein.

Zondag

Zondag kan je wederom de paarden bezichtigen op Het Loo. Maar ook in de muziektent van het Oranjepark wordt er weer opgetreden. Dit keer door Midfield & The Big Americana Band. In het Bluescafé laat Herbie and the Guitar Guy zich horen. Schuin tegenover speelt Ming’s Pretty Heroes in het Plato’s Muziekcafé (Gigant).

Kortom: het is niet alleen maar voetbal in Apeldoorn, al zullen we er niet aan ontkomen. Maar dat is ook niet erg, want dan is het hoe dan ook lekker gezellig in Apeldoorn.

Meer informatie over openingstijden, prijzen enz. kijk in onze AGENDA.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Evenementen Apeldoorn Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!