Weer verrassende kunst kijken in Teresiakerk

Vrijdag 15 september 2023

Door Ben Eggermont

Ateliers Apeldoorn exposeert doorlopend

Stichting Ateliers Apeldoorn heeft in de weekenden van 16/17 en 23/24 september opnieuw een mooie tentoonstelling met werk van verschillende beeldend kunstenaars. De expositie is op zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 13 tot 17 uur., in de Teresiakerk aan de Haagwinde 91.

De feestelijke opening is op zondag 17 september, vanaf 16 uur. Bij de kerk is ruim voldoende mogelijkheid om fiets en auto te parkeren.

Wouter Bloemendal, Jan Hiensch, Ton van de Kraats, Marjoleine Maessen, Milena Tlustá en Carlos Villaroel exposeren zeer uiteenlopende werken.

Zo experimenteert Wouter Bloemendal op dit moment met Augmented Reality (AR, ‘aangevulde realiteit’) en Virtual Reality (VR, ‘schijnwerkelijkheid’). Onbegrijpelijk? Of nieuwsgierig wat dat inhoudt? Kom gewoon even kijken! Ook de andere kunstenaars zijn tijdens de openingstijden aanwezig. Zijn tonen hun werk, dat varieert van beelden tot heel verschillende schilderijen. Zeer de moeite waard.

Opening op 17 september

Elk van de kunstenaars zal tijdens de feestelijke afsluiting – op zondag 17 september vanaf 16 uur – iets vertellen over haar/zijn geëxposeerde werk. Daarbij nodigen we iedereen uit voor een drankje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!