Help de bevolking van Oekraïne

Wereld Aids Dag; ook in Apeldoorn

Donderdag 1 december 2011

Door Tjommie

Elke 17,5 seconden sterft er iemand op de wereld aan aids! Vandaag is het Wereld Aids Dag. De strijd tegen aids staat overal ter wereld in de schijnwerpers. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor de aidsproblematiek en opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

In Zuid-Afrika zijn 5,2 tot 7 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv. Elke dag sterven er 1000 mensen aan hiv gerelateerde ziekten en komen er 1.900 nieuwe hiv- geïnfecteerden bij. Schrikbarende aantallen.

Oud- Apeldoorners Hugo en Liesje Tempelman gaan met de Ndlovu Care Group reeds sinds 1998 de strijd aan met hiv/aids. Een betrokken team zorgt voor medische zorg door onderzoek en medicijnen, maar ook counseling en voorlichting. Want juist bewustwording en kennis over het virus kan datzelfde virus een halt toe roepen.

Naast de medische zorg richt Ndlovu zich ook op andere gevolgen van het aidsvirus. Want mede door AIDS zijn er in Zuid-Afrika 2 miljoen weeskinderen. Zij groeien op zonder zorg en liefde in vaak erbarmelijker omstandigheden. Een hele generatie die er alleen voor staat. Om te zorgen dat hen niet hetzelfde gebeurt is zorg, maar ook voorlichting voor deze kinderen enorm belangrijk. Ndlovu zet zich in voor deze kinderen en de Apeldoornse TJOMMIE Foundation steunt hen hierin.

TJOMMIE steunt het werk van Ndlovu en vecht mee in de strijd tegen HIV. U kunt dat ook doen. Denk er eens over, vandaag op Wereld Aids Dag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?