Wereld Alzheimer Dag in Apeldoorn

Maandag 11 september 2023

Door Redactie

Wereld Alzheimer Dag komt er weer aan. Deze dag dient als een herinnering om stil te staan bij de impact van dementie, een slopende ziekte zonder remedie die steeds meer mensen treft. In Apeldoorn alleen al zijn er ruim drieduizend mensen die met deze uitdaging leven, ondersteund door toegewijde mantelzorgers. Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag worden op 21 september verschillende activiteiten georganiseerd in Apeldoorn om zowel te genieten als bewustzijn te vergroten over dementie.

Filmtheater GIGANT

Op woensdagavond 27 september biedt Filmtheater GIGANT een bijzondere gelegenheid voor bezoekers om de film ‘The Father’ te zien, met twee Oscars op zijn naam. De film vertelt het aangrijpende verhaal van een vader die probeert grip te houden op de realiteit en een dochter die haar best doet om hem te ondersteunen. De kaarten kosten 8,50. Bovendien zullen vrijwilligers van DemenTalent zorgen voor een traktatie bij de koffie of thee.

Speciale museumrondleiding

Speciaal voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers heeft CODA een unieke museumrondleiding samengesteld, Onvergetelijk CODA. Op maandagmiddag 25 september wordt er zelfs een gratis extra editie aangeboden. Op woensdagmiddag 27 september krijgen woonzorg medewerkers en vrijwilligers die werken met mensen met dementie de kans om kosteloos kennis te maken met Onvergetelijk CODA. Aanmelden voor beide activiteiten is verplicht en kan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

Gratis Soep

Op woensdag 27 september biedt Woonzorgcentrum De Groene Hoven ter ere van Wereld Alzheimer Dag een hartverwarmende traktatie aan: een gratis kop soep tijdens de wekelijkse lunch. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via telefoonnummer 06-82664318.

Vergeet-me-nietje: Symbool van Solidariteit

Om aandacht te vragen voor mensen met dementie dragen velen op en rond Wereld Alzheimer Dag een vergeet-me-nietje. Deze speldjes en hangertjes zijn verkrijgbaar via Alzheimer Nederland. Bij zorginstelling KleinGeluk worden alle medewerkers op deze dag voorzien van een gehaakt vergeet-me-nietje als blijk van waardering.

Meer Informatie

Het volledige activiteitenprogramma is te raadplegen op de website van Alzheimer Oost-Veluwe. Daar is tevens uitgebreide informatie te vinden over de ziekte. Personen met (een vermoeden van) dementie en hun mantelzorgers kunnen terecht bij het Geheugensteunpunt Apeldoorn voor informatie, advies, ontmoeting of ondersteuning.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!