Wereldberoemde violist komt naar Apeldoorn

Dinsdag 28 november 2023

Door Redactie

Internationaal gerenommeerde violist Philippe Graffin zal op 1 december een reeks masterclasses geven aan getalenteerde violisten van Nederlandse conservatoria. Graffin, die wereldwijd masterclasses verzorgt en docent is aan het Conservatoire National Supérieur de Paris en het Koninklijk Conservatorium van Brussel, staat bekend om zijn indrukwekkende opnamen op het label Hyperion en zijn succesvolle optredens over de hele wereld.

Muzikale activiteiten 

Het weekend, gericht op de ontwikkeling van jonge talenten, omvat verschillende activiteiten. Op vrijdagavond, 1 december, wordt het startschot gegeven met het festival “Klassiek ontmoet Apeldoornse artiesten”. Het belooft een gevarieerd programma te worden met muziek, dans, ballet, en zang, gepresenteerd door lokale artiesten zoals DJ Senga, Naomi, Nils, Joji School of Arts, Dani Apeldoorn, Anne-Marieke Evers, Rishanthalia Witteling, Duleen van Gunsteren en Mirsa Adami.

Concert

Op zaterdagavond, 2 december, staat een bijzonder concert gepland waar Philippe Graffin samen met de deelnemende studenten optreedt. Dit concert biedt een unieke kans om het resultaat van de intensieve masterclasses te ervaren. De jonge violisten zullen hun zelfgekozen repertoire presenteren, waarmee ze hun opgedane ervaringen met het publiek delen.

Toekomst van muziek in Apeldoorn

Dit weekend belooft niet alleen een muzikaal spektakel te worden, maar ook een kans voor het publiek om de toekomstige generatie getalenteerde musici uit Nederland te ontdekken. De masterclasses en het afsluitende concert bieden een unieke inkijk in het proces van artistieke groei en ontwikkeling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!