WereldLichtjesDag in Apeldoorn

Maandag 5 december 2022

Door Redactie

Op 11 december wordt er stil gestaan bij alle overleden kinderen tijdens WereldLichtjesDag. De kaars wordt, traditiegetrouw, om 19:00 ontstoken in Park Berg en Bos en vertellen een aantal ouders hun aangrijpende verhalen. Khalil Toumi zorgt voor de muzikale omlijsting. Na afloop steken alle aanwezigen een sterretje aan voor het kind die zij zo missen. Voor de aanwezige kinderen is er een speciaal programma samengesteld.

Een golf van licht

Tijdens WereldLichtjesDag komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Dit gebeurt sinds 1997 ieder jaar op de tweede zondag van december. WereldLichtjesDag werd in 2006 geïntroduceerd in Nederland, waarbij Apeldoorn vanaf het eerste moment een vertrouwde plek is. Wereldwijd wordt er om 19:00 een kaarsje gebrand. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een etmaal lang een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor mensen die een kind hebben verloren. Met WereldLichtjesDag wordt er steun geboden aan deze mensen, zodat zij beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten via de website en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Deze harten kunnen op 11 december worden opgehangen in de WereldLichtjesDag-boom in Park Berg en Bos. Tot Kerst 2022 kunnen deze worden bewonderd. De harten worden ook uitgedeeld bij de entree van het park. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je ook digitaal een kaarsje aansteken.

WereldLichtjesDag vindt plaats op 11 december 2022 in Park Berg en Bos. De poorten gaan om 18:00 open en het programma start om 18:45.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!